MUP | Avgust2018 | četvrto izdanje

Drage i dragi,

Pre svega, želimo vam uspešnu školsku 2018/19 godinu! Nadamo se da ste uspeli da se odmorite na letnjem raspustu, jer sada ponovo moramo da damo sve od sebe i da budemo još bolji nego što smo bili prethodne godine.

Takođe, svima koji uskoro kreću na fakultet želimo divnu prvu godinu! Nadamo se da ste završili i upisali šta ste želeli.

Pozdrav od UO,

AleksandarĐorđeMilicaPaki Željana

  • OBESSU Summer School 28.7 – 5.8 Članica Unije je bila deo Prep tima na Summer School-u posvećenom pitanju inkluzije i kako učiniti svoju organizaciju više inkluzivnom. Pored toga bili smo i učesnici istog događaja.
  • SAME Summer Academy 29.7 – 6.8 Unija je poslala svojih 5 predstavnika koji su bili deo Generalne Skupštine SAME-a, na kojem je članica našeg Nadzornog Odbora, Maja Mirović, postala članica Upravnog Odbora ove organizacije. Takođe smo bili i deo radionica koje su bile u sklopu događaja.
  • KOMS Međunarodni dan mladih 12.8. Prisustvovali smo dodeljivanju nagrade Mladgrad koju je dodelila najmlađa članica Upravnog Odbora KOMS-a Olga Dević gradu Somboru. Učili smo osnove debatovanja i bili deo 3 debate od kojih je jedna bila o pitanju sticanja prava glasa pre 18.
  • Trening za SzS trenere 15.8 – 18.8. Novoizabrani treneri su obučeni za pisanje projekata, održavanje vršnjačkih edukacija, kao i za pomoć parlamentima oko implementiranja projekata.
  • Kamp ASuBiH-a 15.8 – 19.8.LogOut Šamac Naša dva predstavnika su bili deo radionica na ovom kampu, koje su se bavile promovisanjem zarade na internetu, internet bankarstvom, problem dark web-a i sličnim temama.

  • Salon Stripa koji se održava od 27.9 – 30.9. poziva mlade ljubitelje stripa da volontiraju na ovom događaju. Potrebno je da biografiju i motivaciono pismo pošaljete na mail: srecnagalerija@gmail.com. Konkurs je otvoren do 15.9. a više informacija možete da pročitate na linku.
  • Kamerna muzika se peti put za redom slavi u Kragujevcu. Sa posebnim ponosom vam najavljujemo jubilarni 5. Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum koji će se održati od 25. do 28. septembra 2018. godine. Više o festivalu na linku.
  • Udruženje građana „Centar za marginu“ upisuje treću generaciju polaznika i polaznica programa „Škola medijske pismenosti“! Program je namenjen učenicima/cama srednjih škola i studentima/kinjama osnovnih studija svih fakulteta. Učešće u programu je besplatno i ne iziskuje specifično predznanje o temama kojima ćemo se baviti. Broj polaznika i polaznica je ograničen, a prijave traju do 25. septembra 2018. godine u 23:59. Ako si zainteresovan/a zaviri ovde.
  • Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) poziva mlade i motivisane pojedince i pojedinke da se prijave na konkurs za drugu generaciju Akademije omladinske politike i unaprede svoje znanje o omladinskoj politici i aktivizmu. Za uslove konkursa i više informacija pogledaj ovde.
  • Još jedna kul prilika koju ne bi trebalo propustiti je Noć Istraživača koja će se i ove godine širom Srbije održati 28.9.

0


Unija srednjoškolaca Srbije

Omladinska organizacija koja se bavi informisanjem, obrazovanjem i umrežavanjem srednjoškolaca na nacionalnom i evropskom nivou.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dunja parizer

contact: dunja.parizer@unss.org.rs

Dunja voli parizer