NACIONALNI SASTANAK 2017.

Sa zadovoljstvom te obaveštamo da Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) tradicionalno organizuje Nacionalni sastanak UNSS-a koji će biti održan u periodu od 27.10.2017. do 29.10.2017. godine, a kojem će prisustvovati Učenički parlamenti, članovi UNSS-a.

Ukoliko ne znaš da li je Učenički parlament tvoje škole član UNSS-a, to možeš proveriti na ovom linku. Ako nije, ovde možeš pročitati kako možete da se učlanite.

U okviru Nacionalnog sastanka koji će trajati tri dana će biti održana i Generalna skupština. Generalna skupština je najviši organ svake organizacije jer se na njoj donose sve promene u dokumentima (Statut, Politička platforma, Interne regulative, Strategija razvoja) kao i biraju članovi Nadzornog odbora.

Sve troškove smeštaja i ishrane pokriva UNSS uz finansijsku podršku SHL fondacije, a troškovi puta biće refundirani (odnosi se na jednog predstavnika učeničkog parlamenta).

Glavna tema ovogodišnjeg Nacionalnog sastanka biće definisanje funkcionalnog modela Učeničkog parlamenta, te te pozivamo da razmišljaš na ovu temu i da upravo ti daš doprinos kreiranju najfunkcionalnijeg modela Učeničkog parlamenta.

Na Skupštini se očekuju i predstavnici partnerskih organizacija iz Nemačke, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine. Takođe, na ceremoniju otvaranja biće pozvani i predstavnici ministarstava i nacionalnih institucija.

Svi predstavnici učeničkih parlamenata će potrebnu dokumentaciju dobiti najkasnije nedelju dana pred Skupštinu.

Informacije o Nacionalnom sastanku i formular za prijavu poslati su upravama škola članica. Savetujemo da se predstavnici škole prijave uz prethodnu saglasnost članova Učeničkog parlamenta.

Za sva pitanja, više informacija i prijave možete nam se obratiti putem mejla: office@unss.org.rs.

2+


Unija srednjoškolaca Srbije

Omladinska organizacija koja se bavi informisanjem, obrazovanjem i umrežavanjem srednjoškolaca na nacionalnom i evropskom nivou.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dunja parizer

contact: dunja.parizer@unss.org.rs

Dunja voli parizer