Otvoren je nagradni konkurs devetog izdanja „Evropski dnevnik 2018/2019“

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji poziva vas, srednjoškolce da se prijavite na novi nagradni konkurs za kreativne i inovativne radove!

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji Evropski dnevnik 2018/2019 i to:

  • EU i ja;
  • EU i Srbija;
  • Čuvajmo našu životnu sredinu;
  • Zdravi stilovi života;
  • Aktivno građanstvo; Prevencija nasilja.

Učešće na konkursu podrazumeva dve vrste radova i četiri kategorije.

VRSTA RADOVA

  1. Individualni radovi; 2. Grupni radovi.

KATEGORIJE

  1. Literarni radovi (pesme, priče, vest, članak);
  2. Likovni radovi;
  3. Foto reportaže ili foto-radovi;

Multimedijalne forme (audio i video radovi dužine do 5 minuta, strip, prezentacije, internet stranice, aplikacije, igrice, audio i video animacije ili kombinacije dve ili više od navedenih formi). Individualni radovi se podnose isključivo u kategorijama: literarni radovi, likovni radovi i foto reportaže ili foto-radovi. Grupni radovi se podnose u okviru kategorije multimedijalne forme.

Ukupno će biti nagrađeno 12 radova.

Pobednici će imati jedinstvenu priliku da u maju mesecu 2019. krenu na sedmodnevno putovanje u jednu ili više zemalja EU. Mentori pobedničkih timova (jedan mentor po učeniku/timu) će takođe putovati zajedno sa učenicima.

Rok za dostavljanje radova je 21. februar 2019. godine do 15 časova. Radovi pristigli nakon isteka roka neće biti uzeti u razmatranje. Za prijavu na konkurs, uz rad morate popuniti i prijavni formular, koji je dostupan na sajtu www.evropskidnevnik.rs .

Svi       radovi se         podnose          isključivo        elektronskim putem,             na sajtu www.evropskidnevnik.rs osim likovnih radova koji treba da se dostave na sledeću adresu sa prijavnim formularom:

EU INFO CENTAR

Za konkurs Evropski Dnevnik 2018/2019

Kralja Milana 7

11000 Beograd

Pristigle radove ocenjivaće stručni žiri, a rezultati takmičenja će biti objavljeni u martu mesecu 2019. godine na sajtu www.evropskidnevnik.rs.

Ukoliko imate nekih pitanja, možete ih poslati imejlom na evropskidnevnik@euinfo.rs  ili pogledati da li se odgovor na vaše pitanje nalazi u okviru stranice sa pitanjima i odgovorima na sajtu www.evropskidnevnik.rs

Više informacija o samom konkursu i načinu prijavljivanja možete pronaći OVDE, a OVDE preuzeti Uputstvo za podnošenje radova na konkurs.

0


Unija srednjoškolaca Srbije

Omladinska organizacija koja se bavi informisanjem, obrazovanjem i umrežavanjem srednjoškolaca na nacionalnom i evropskom nivou.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dunja parizer

contact: dunja.parizer@unss.org.rs

Dunja voli parizer