Novi uspeh Milene Ogrizović

Sa značajnog Međunarodnog baletskog takmičenja „Mia Čorak Slavenska”, koje je od 6. do 8. jula održano na sceni HNK u Zagrebu, naši predstavnici, u kategoriji mladih igrača (do 18 godina), vraćaju se sa nekoliko vrednih trofeja i priznanja.

Najsjanija je srebrna medalja Milene Ogrizović (zlatna je dodeljena mladoj hrvatskoj balerini Anamariji Marković), dok je jedna od tri bronzane pripala Katarini Zec, iz Novog Sada.

milena-ogriyovicU kratkom periodu, ovo je novi uspeh Milene Ogrizović, koja se u maju trijumfalno vratila iz Atine, sa osvojenom prvom nagradom na takmičenju „Hellas Ballet Competition”. Oba puta pod supervizijom Ašhen Ataljanc. Inače, ova talentovana devojka diplomirala je u baletskoj školi „Dimitrije Parlić” u Pančevu, u klasi pedagoga Nataše Todović.

Pomenimo i da su naši mladi igrači Katarina Zec i Aleksa Žikić nagrađeni učešćem na letnjem baletskom seminaru u Budimpešti, a Jovana Radosavljev na  plesnom kampu u Umagu.

Za ovo reprezentativno takmičenje, koje nosi ime čuvene Mije Čorak Slavenske (1916-2002), balerine velike međunarodne reputacije, prijavilo se 87 igrača (seniora i juniora) iz 21 zemlje. Finalno veče te manifestacije, održane pod visokim pokroviteljstvom predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, bilo je istovremeno i središnja proslava obeležavanja stogodišnjice rođenja slavne baletske umetnice.

Recimo i da je na čelu žirija bio proslavljeni ruski baletski umetnik Irek Muhamedov, u društvu takođe uglednih članova Ljubinke Dobrijević i dr Silarda Mašera.

Izvor: Politika

0


Irena Čučković

Učenica Gimnazije u Velikom Gradištu, članica Marketing tima Unije srednjoškolaca Srbije, volonter Crvenog krsta. Stavovi autora ne predstavljaju zvaničan stav organizacije.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dunja parizer

contact: dunja.parizer@unss.org.rs

Dunja voli parizer