O ratovima u Jugoslaviji na drugoj radionici “Ljudska prava – must have svake sezone”

Nakon treninga Ljudska prava – must have svake sezone, na kom su srednjoškolci bili u prilici da saznaju osnovne informacije i pojmove iz ove oblasti, Inicijativa mladih za ljudska prava nastavlja program kroz nova predavanja.

22. aprila organizuje se jednodnevno predavanje na temu koja je učesnicima treninga privukla najviše pažnje i prema kojoj su pokazali posebnu zainteresovanost. Na sledećem predavanju biće reči o ratnim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, o masovnim kršenjima ljudskih prava i propagandnoj mašineriji devedesetih godina.

U uvodnom predavanju, govoriće se o svim događajima koji su prethodili samom raspadu Jugoslavije a deo su šireg istorijskog i političkog konteksta. U nastavku će učesnici moći da čuju kako je i zašto rat počeo, kako su pojedinačno u republikama bivše Jugoslavije izgledali ratni sukobi i koje su bile njihove specifičnosti.

Predavanje će se održati u okviru programa za srednjoškolce Inicijative mladih za ljudska prava koji je stvoren u želji da se mladi edukuju o temama koje su svakodnevno u medijskom prostoru i da aktivno učestvuju u društvenim dešavanjima.

Termin održavanja predavanja je 22. april 2017. godine u 12:00 časova u prostorijama Inicijative mladih za ljudska prava (Džordža Vašingtona 26/16).

Svi zainteresovani mogu da potvrde svoje učešce na mejl: nina@yihr.org do 20. aprila 2017. godine. U prijavi napišite vaše ime, prezime i kontakt telefon.

Na treningu će govoriti:
Nina Trifunović, koordinatorka programa za srednjoškolce Inicijative mladih za ljudska prava i trenerica
Sofija Todorović, programska asistentkinja Incijative mladih za ljudska prava i trenerica
Jasmina Lazović, aktivistkinja i predavačica

0


Milica Starinac

Web Editress


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dunja parizer

contact: dunja.parizer@unss.org.rs

Dunja voli parizer