Ovako je protekao trening lokalnih koordinatora

U periodu od 22. do 24. decembra 2017. godine održan je trening nove generacije lokalnih koordinatora Unije srednjoškolaca Srbije. Na korisnim radionicama, učesnici su se upoznali sa obavezama koje ima svaki lokalni koordinator, odgovornostima koje ova pozicija nosi i stekli brojna praktična saznanja iz oblasti javnog nastupa, prezentovanja ideja, poslovne komunikacije i mnogih drugih.

O ulozi lokalnog koordinatora, kao svojevrsnog predstavnika srednjoškolaca svog okruženja, Željana Rusmir, lokalna koordinatorka za Bečej, rekla nam je sledeće:

„Lično, ja sam postala lokalni koordinator jer sam odlučila da želim da budem osoba koja menja stvari, a ne tek puki posmatrač. Želim da poboljšam sve što mogu, ne samo zarad sebe same, već i zbog sledećih generacija, da dam primer drugim mladim ljudima, koji uviđaju problem, ali se plaše da se pokrenu, ne znajući šta ih čeka.”

Prvi dan treninga održan je na MEF fakultetu i ovaj dan bio je namenjen upoznavanju, građenju tima kroz razne zanimljive igrice, kao i samom predstavljaju UNSS-a. Naredna dva dana mesto treninga bio je Kulturni centar „Vlada Divljan” i tada su mladi koordinatori imali priliku da nauče mnogo novog i korisnog kroz niz radionica o govoru i javnom nastupu, planiranju, razvoju organizacionih sposobnosti, a sve to kroz zanimljiv i praktičan rad sa svojim vršnjacima.

Pomenute radionice držali su već iskusni članovi UNSS-a: Ognjen Nikolić, Sofija Butulija, Maja Mirović, Milena Gatić, David Milić, Vladimir Pantoš i Željko Stojković.

„Na ovim radionicama brzo smo se zbližili i dobili motivaciju za rad, što se pokazalo kroz bezbroj pitanja koja smo postavljali. Sada definitivno znamo kako da se postavimo u svakoj situaciji koja nas čeka”, rekla je Dušanka Matović, lokalna koordinatorka za Rašku.

Dalji plan nakon završetka treninga jeste da svaki koordinator vredno radi na svom lokalu, pronađe kontakt tačke u školama i revnosno drži prezentacije o Uniji srednjoškolaca Srbije, a sa ovakvim radom većina koordinatora je već uveliko počela.

„Nakon održanog treninga, mi lokalni koordinatori spremni smo da napravimo bolje mesto za srednjoškolce i istima pomognemo u rešavanju budućih problema i nesuglasica”, zaključio je Nikola Đokić, lokalni koordinator za Barajevo.

Zahvaljujemo se MEF fakultetu, Kulturnom centru „Vlada Divljan”, svima koji su našim koordinatorima držali radionice ova tri dana, kao i samim lokalnim koordinatorima i želimo im mnogo sreće i uspeha u marljivom radu ove godine!

1+


Unija srednjoškolaca Srbije

Omladinska organizacija koja se bavi informisanjem, obrazovanjem i umrežavanjem srednjoškolaca na nacionalnom i evropskom nivou.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dunja parizer

contact: dunja.parizer@unss.org.rs

Dunja voli parizer