Naknadne prijave za Međunarodnu studentsku nedelju u Beogradu

Otvorene su naknadne prijave za učešće u 12. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu! 

 

Organizacija Svetski omladinski talas odlučila je da otvori naknadne prijave za učešće na 12. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu 2018 (ISWiB– International Student Week iBelgrade), festivalu edukativnog i zabavnog karaktera koji će se održati od 15. do 23. jula u glavnom gradu Srbije pod nazivom ,,Preuzmi inicijativu“.

 

Svake godine, ISWiB okupi oko 200 studenata iz skoro 50 zemalja sveta i predstavlja najveći studentski festival tog tipa u jugoistočnoj Evropi. Tokom osam dana ovogodišnjeg festivala  učesnici će imati priliku da učestvuju u raznim programima kao što su debate, Sajam država, Parada zastava, ali i u radionicama koje predstavljaju ključan element festivala i koje se iz godine u godinu bave popularnim svetskim temama i problemima. Podelite svoje ideje i stavove sa kolegama iz Indonezije, Norveške, Meksika, Litvanije, Rusije, Urugvaja, ali i regiona, u okruženju bez predrasuda, nasilja, ksenofobije i govora mržnje. Stupite u kontakt sa izvanrednim stručnjacima iz različitih oblasti i iskoristite stečeno iskustvo za unapređenje svog okruženja ili pokretanje sopstvenog projekta!

 

Još jednom posebno ohrabrujemo mlade sa hendikepom koji dolaze iz Srbije, kao i pripadnike drugih osetljivih grupa, da se prijave i učestvuju jer će od ove godine festival biti prilagođen njiima u cilju promovisanja važnosti povezivanja svih mladih iz Srbije sa vršnjacima iz zemlje i sveta, kao i uključivanja u sve aktivnosti festivala kroz inkluzivne grupe.

 

Ove godine organizovaće se 10 različitih radionica o kojima se više detalja nalazi na našem sajtu www.iswib.org.

Proces prijave sadrži dva koraka:

  1. korak: popunjavanje online formulara
  2. korak: Skajp intervju na engelskom jeziku

 

Uslovi za učestvovanje:

  1. Učesnik treba da bude student ili diplomac koji je nedavno diplomirao.
  2. On/ona mora da ima između 18 i 30 godina.
  3. Učesnik mora da ispuni oba koraka procesa prijave (popunjavanje online formulara + Skajp intervju).
  4. Učesniku ne treba viza.

 

 Prijave su otvorene od 21. do 27. maja 2018. godine u 23.59.

 

Svi prijavljeni kandidati će o rezultatima biti obavešteni sredinom juna.

 

Troškovi učešća

Domaći studenti koji studiraju na nekom od univerziteta u Srbiji plaćaju troškove učešća u iznosu od 20e. U cenu participacije uključeni su materijal za radionice, majica i sertifikat. Za studente iz inostranstva troškove učešća iznose 150e.

Studenti iz Srbije mogu tražiti i organizovanje smeštaja, ali u tom slučaju plaćaju punu cenu učešća kao i studenti iz inostranstva.

Troškovi puta i džeparac nisu pokriveni od strane organizatora.

 

Postani i ti deo internacionalne ISWiB porodice!

0


Unija srednjoškolaca Srbije

Omladinska organizacija koja se bavi informisanjem, obrazovanjem i umrežavanjem srednjoškolaca na nacionalnom i evropskom nivou.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dunja parizer

contact: dunja.parizer@unss.org.rs

Dunja voli parizer