ŠKOLA LIČNOG RAZVOJA – besplatan edukativni program za mlade

ŠKOLA LIČNOG RAZVOJA – besplatan edukativni program za mlade
Razvijaj svoje potencijale – uči šta nas u školi ne uče!

 – Tokom jula i avgusta CEPORA će, u saradnji sa GO Savski venac, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizovati besplatnu Školu ličnog razvoja za mlade od 17 do 26 godina. Škola se sastoji od šest visoko interaktivnih radionica u trajanju od po 4 sata. Prva radionica kreće 01. jula, a susreti će se održavati svake subote od 11 do 15:30 časova u prostoru Kancelarije za mlade Savski venac (Kneza Miloša 47).

ŠKOLA LIČNOG RAZVOJA

Odaberi fakultet. Odbij ponudu prijatelja. Prihvati izazov. Ostani “svoj”. Donesi odluku. Mladi danas žive u brzom, takmičarskom društvu koje od njih zahteva da se svakodnevno nose sa visokim pritiscima i očekivanjima. Škola ličnog razvoja namenjena je mladima koji žele da jačaju svoje lične snage, istražuju svoju ličnost i identitet, unapređuju svoje veštine komunikacije i upravljanja emocijama, nauče kako uspešno da rešavaju konflikte, postavljaju ciljeve i donose odluke.
U radu se koriste različite edukativne i dramske tehnike, tako da polaznici imaju prilike da, u opuštenoj atmosferi, promišljaju, preispituju, odlučuju, diskutuju, unapređuju svoje znanje i veštine i razmenjuju iskustvo sa drugim mladima. Verujemo da kroz ovako osmišljeno iskustveno učenje, mladi dobiju najviše iz programa i mogu da koriste naučeno u svom daljem životu.

ŠKOLA LIČNOG RAZVOJA
Teme koje se obrađuju u Školi ličnog razvoja su: emocionalna pismenost (prepoznavanje i upravljanje emocijama), asertivnost (asertivna prava i odbrane od manipulacija), komunikacija (aktivno slušanje i rešavanje konflikata), samoefikasnost (postavljanje ciljeva i donošenje odluka), samostalno mišljenje (kritičko mišljenje i odupiranje negativnim socijalnim pritiscima), lični identitet (samosvest, samomotivacija, samopouzdanje i samokontrola). Svakoj temi posvećena je po jedna radionica.
Mladi se za Školu ličnog razvoja mogu prijaviti preko onlajn prijave ili preko broja telefona 063.175.75.65.
O CEPORI
 CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine je organizacija civilnog društva koja već šest godina radi sa vizijom da svako dete ima optimalne uslove za pozitivan razvoj. Do sada smo održali preko preko 4000 predavanja i radionica na kojima je učestvovalo oko 6000 mladih.
Naš tim čine stručnjaci iz oblasti društveno-humanističkih nauka sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom i mladima, a u rad je uključeno i preko 80 obučenih volontera sa visokom stručnom spremom.
Facebook stranica CEPORA

Kontakt osoba: Lidija Bukvić, programski direktor CEPORE lidija.bukvic@cepora.org, 060.56.89.421

0


Milica Milanović

Marketing tim - Web editorka


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *