Srednjoškolac oborio rekord po broju retvitova

Razlozi zašto neki tvit postane viralan je uglavnom neobjašnjiv, u većini situacija je to slučajno. Slično se desilo srednjoškolcu Karteru Vilkersonu koji je 5. aprila po mnogima napravio šalu kada je na zvaničnom tviter nalogu čuvenog lanca Wendy’s postavio pitanje koliko retvitova mu je potrebno da bi dobio besplatne pileće nuggets-e. Oni su mu odgovorili da mu je potrebno 18 miliona, on je prihvatio izazov i magija je krenula.

Do tog momenta Karter nije imao nikada više od 10 retvitova, međutim šala je postala ozbiljna igra kada su njegov tvit retvitovali veliki brendovi poput Apple-a, Microsofta i mnogi drugi kako bi mu dali vetar u leđa da dođe do svog cilja.

U toku jučerašnjeg dana, posle nešto više od mesec dana, Karter Vilkinson je postao najviše retvitovan korisnik u istoriji Tvitera, on nije uspeo da dođe do magične cifre od 18 miliona, ali je njega retvitovalo do sada 3.6 miliona ljudi, što je za sada rekord od kad postoji ova društvena mreža. Wendy’s se oglasio i pohvalio njegov trud i Karter će pileće nuggets-e dobijati besplatno u narednih godinu dana iako je daleko od brojke od 18 miliona. Kurt Kane, izvršni direktor marketinga je izjavio da je Karter zaslužio njihovo divljenje i poštovanje, i nuggets-e. Wendy’s ćе у njegovo ime donirati  100 000 dolara Dave Thomas fondaciji.

Karter sa novim nadimkom Nugget Kid, je za kratko vreme postao svetska zvezda i gostovao je u najvećim talk show emsijama kako bi objasnio ovaj fenomen koji mu se desio.

Preuzeto sa www.ukratko.biz

0


Milica Starinac

Web Editress


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dunja parizer

contact: dunja.parizer@unss.org.rs

Dunja voli parizer