Fond “Srednjoškolci za srednjoškolce” je prvi srednjoškolski fond u Srbiji koji je osnovala Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) jer veruje da je vreme da mladi preuzmu odgovornost i inicijativu za rešavanje svojih problema!

Sva preduzeća, odnosno, sva pravna, ali i fizička lica, koja su zainteresovana da podrže srednjoškolce i srednjoškolke, njihovu edukaciju za pisanje projekata, a zatim i realizacije njihovih projekata, mogu donirati Fond tokom cele godine. Pravna lica koja doniraju Fond naslanjuje se na koncept društveno odgovornog poslovanja.

Sredstva sa Fonda koriste se za organizaciju treninga učeničkih parlamenata za pisanje projekata, koji budu učestvovali u realizaciji projekta, kao i na realizaciju projekata koje učenički parlamenti budu podneli putem javnog konkursa koji UNSS raspisuje početkom školske godine.
Svi učenički parlamenti na teritoriji Republike Srbije imaju pravo da konkurišu na konkurs za finansiranje projekata učeničkih parlamenata. Za odabir projekata učeničkih parlamenata koji će biti finansirani, svake godine sastaje se tim predstavnika i predstavnica Upravnog odbora Unije srednjoškolaca Srbije i stručnjaka u oblasti omladinskog aktivizma.
Fond raste iz godine u godinu, kao i broj učenika i učenica koji/e volontiraju i preduzeća koja društveno odgovorno posluju, podržavajući na taj način mlade i razvoj lokalne zajednice.