Skip to content

Arhiva - prethodni projekti​

Unija srednjoškolaca Srbije uz podršku Građanskih inicijativa, Ministartstva omladine i sporta i Doma omladine Beograd, organizuje prvu, srednjoškolsku, beogradsku konferenciju koja će biti održana u sredu, 06.11.2013. godine u Domu omladine u periodu od 11 – 16 časova.

Često ćete čuti da su mladi budućnost, ali mi verujemo da treba živeti u sadašnjem trenutku i da sada želimo bolju realnost u kojoj ćemo učiti, stvarati i družiti se.

Projekat „Srednjoškolska parlamentarizacija“ realizuje UNSS tim za Beograd u okviru programa „MLADI SU ZAKON“ uz podršku Građanskih inicijativa, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.
Projekat je koncipiran tako da srednjoškolci/ke, koji pohađaju srednju školu na teritoriji grada Beograda, dodatno unaprede svoje znanje, iskustvo i veštine kako za rad u učeničkom parlamentu tako i na polju srednjoškolskog aktivizma, a samim tim i za uzimanje aktivnog učešća u društvu.

Kako učenički parlamenti predstavljaju forum za treniranje demokratije (jer se u njemu učenici/e uče da uzmu aktivnu ulogu u procesu donošenja odluka), okvir učeničkog parlamenta omogućava srednjoškolcima/kama da svoje interese bolje zastupaju i realizuju, obezbeđujući tako podršku sopstvenim idejama i akcijama, uče uvažavanju različitosti, kulturi dijaloga i ostalim vrednostima demokratije, mi želimo da unapredimo kapacitete učeničkih parlamenata u cilju podsticanja članova/inca istih da se aktivno uključe u realizaciju projekta, pre svega, ali i u rad UNSS-a, te da u narednom periodu rade na podsticanju svojih vršnjaka/inja da se i oni aktivno uključe u društvo i samostalno kreiraju i realizuju određene aktivnosti.
Dakle, cilj projekta je unapređenje rada učeničkih parlamenata srednjih škola sa teritorije grada Beograda kroz osnaživanje njihovih kapaciteta.

Konferencija, kao završna aktivnost realizacije projekta „Srednjoškolska parlamentarizacija“, kojoj će prisustvovati srednjoškolci/ke, predstavnici/e učenikih parlamenata svih srednjih škola iz Beograda, biće održana u sredu, 03.11.2013. godine, sa početkom u 11 časova, u Domu omladine.

No, ukoliko nisi predstavnik/ca učeničkog parlamenta tvoje škole, nisi član/ica učeničkog parlamenta tvoje škole, ali si iz Beograda i želiš da naučiš nešto više o srednjoškolskom aktivizmu, ulozi i značaju učeničkih parlamenata, Uniji srednjoškolaca Srbije (UNSS-u), to ne znači da ne možeš da se uključiš u realizaciju ovog projekta.

Iskoristi priliku i prijavi se za učešće na jednom od predstojećih sastanaka. ČEKAMO TE!

PRIJAVA: https://docs.google.com/a/srednjoskolci.org.rs/forms/d/1tBJRNVaegJZIcF12KJUXjFK6gI7M2Hn33GwD_dbrsFM/viewform

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.