Skip to content

Dodeljene su nagrade srednjoškolskog literarnog konkursa!

Lokalni tim Leskovac, u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Radoje Domanović” organizovao je literarni konkurs u periodu od 21. marta, pa sve do 12. maja u Jablaničkom okrugu.

Teme obuhvaćene ovim konkursom su bile “Napisaću ti stih”, “Pesma u meni” i “Moj jezik je simbol mene”.

Nagrađeni učenici su sledeći:

Prva nagrada – Anja Ignjatović, Srednja muzička škola “Stanislav Binički”, Leskovac. (Možete poslušati kazivanje stihova na ovaj link: youtube.com/watch?v=016UKYdXpxk)

Druga nagrada – Branislav Živković, Hemijsko-tehnoška škola “Božidar Đorđević Kukar”, Leskovac.

Treća nagrada – Emilija Živković, Gimnazija, Leskovac.

Pohvale su dobili: Anastasija Nikolić, OŠ “Josif Kostić”, Leskovac i Aleksandra Mrakić, Srednja stručna i tehnička škola, Gradiška, Republika srpska, Bosna i Hercegovina.

Žiri koji je doneo odluku o nagrađenim radovima: Valentina Pavković, profesorka srpskog jezika i književnosti, koja je takođe bila predsednica žirija; Tatjana Jankov, dipl. filolog za srpski jezik i književnost i viši dipl. bibliotekar; Marija Jugović, dipl. filolog za srpski jezik i književnost i dipl. bibliotekar.

Dodela nagrada je održana 1. juna, gde su se obratile direktorka Narodne biblioteke Vesna Ilić, predsednica žirija Valentina Pavković, kao i lokalna koordinatorka Mija Pejić. Na dodeli nagrada prisustvovalo je 20 ljudi, od žirija, pa do lokalnih medija i mentora nagrađenih učesnika.