Skip to content

Šta smo postigli sa programom #VanrednoObrazovanje

Ubrzo nako proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji pokrenuli smo novi program #VanrednoObrazovanje.

Kroz program smo objavljivali vesti u nekoliko segmenata Info o obrazovanju#ObrazovanjeuDobaKorone#VanredneAktivnosti u okviru kojih je objavljeno ukupno 40 članaka i psoalto oko 15 mejlova na Newsletter listu koju smo pokrenuli samo za ovu priliku.

Pokrenuli smo kolumnu #HerojiUčenika koja ima cilj da promoviše nastavnike i nastavnice koji se ističu tokom vanrednog stanja, a sve zbog svojih metoda, truda, načina rada ili angažovanja. Do sada smo imali 4 Heroja Učenika, ali već vidimo da se taj broj povećava.

Programu su se dodatno priključili članovi UNSS tima iz cele Srbije, oni su sa ostalim srednjoškolcima delili svoja mišljenja i stavove o novom načinu obrazovanje, kao i o čitavoj situaciji izazvanoj novim virusom.

Na samom početku programa radili smo istraživanje kako bismo prikupili mišljenja roditelja učenika osnovnih i srednjih škola o dešavanjima u obrazovanju, a rezultate smo podelili i sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U istraživanju je učestvovalo 890 roditelja koji su sa nam izneli svoje mišljenje o nastavi na daljinu.

U proteklom periodu sajt za #VanrednoObrazovanje imao je više od 95.000 jedinstvenih pregleda, a objave na našoj instragram stranici su sačuvane više od 320 puta.

Ovo znači da smo informisali 95.000 roditelja, učeniča/ca, nastavnika/ca o najnovijim vestima i promenama u obrazovanju, o tome kako da kvalitetno popune vreme u karantinu i kako da podrže svoju decu ili učenike.

Sajt su vodili srednjoškolci iz Niša i Prokuplja koji su se dobrovoljno kroz UNSS mrežu prijavili za rad sajtu. Ovo je dodatno pokazalo snagu mladih koji pokreću i čine UNSS mrežu, kao i njihovu želju da pomognu vršnjacima! Kroz program smo pokrenuli nešto više od 100 srednjoškolaca/ki da dele relevantne informacije i uzmu učešće u digitalnom-aktivizmu!


#VanrednoObrazovanje je inicijativa koju sprovodimo sa Nacionalnom asocijacijom roditelja i nastavnika Srbije (NARNS), Unijom parlamenata leskovačkih srednjoškolaca (UPLS), Unijom Užičkih srednjoškolaca (UUS) i Prijateljima dece Srbije (PDS) koja cilja da zajedničkim delovanjem organizacija osigura visok kvalitet realizovanih obrazovnih programa, izgradnja efikasnog i efektivnog informacionog sistema o svim dešavanjima vezanim za obrazovanje i pružanje zainteresovanima kvalitetne aktivnosti.