Скочи на садржај

Lokalni tim Beograd organizuje EkoForum

Šta je EkoForum i zašto bih se prijavio?

EkoForum je projekat lokalnog tima Unije srednjoškolaca Srbije za Grad Beograd koji poziva mlade da onlajn putem učestvuju i daju doprinos ekološkom aktivizmu. Događaj će biti organizovan 5. i 6. septembra preko Zoom-a, a na događaju će moći da učestvuju svi srednjoškolci. Na ovom događaju ćeš imati prilike da saznaš sa kojim se problemima Beograd suočava i da predložiš na koji način možemo te probleme da rešimo, kao pojedinci i kao društvo.

Zašto baš EkoForum?

Beograd je krajem prošle godine bio jedan od gradova sa najzagađenijm vazduhom na svetu. Od tog trenutka smo primetili da je svest o ovom problemu porasla kod srednjoškolaca. Ali takođe smo svesni da u Beogradu postoje i mnogi drugi ekološki problemi sa kojima se velika većina srednjoškolaca verovatno nije ni upoznala. Kada je projekat počeo da se planira krajem februara i početkom marta, namenjen da se održi krajem proleća, projekat je planiran da se održava uživo, u prirodi, kako bi se na što bolji način ti problemi predstavili. Međutim, izbijanje epidemije korona virusa u Srbiji nas je naterao da se reorganizujemo i da pređemo onlajn, zbog čega se i održava u Septembru, jer verujemo da će svest o ekološkim problemima biti neophodna u post-covid Svetu, pa tako i u Srbiji.

Ko sve može da se prijavi?

Na ovaj događaj mogu da se prijave svi srednjoškolci koji nastavljaju svoje srednjoškolsko obrazovanje u septembru. Dakle nije bitno da li si budući prvak ili maturant, da li si iz Beograda ili iz ostalih krajeva Srbije, možeš da se prijaviš na događaj. Poziv je u suštini otvoren za sve buduće srednjoškolce iz cele zemlje kako bi se upoznali sa ekološkim problemima koji, ukoliko se ne reše u Beogradu, predstavljaju probleme za ostatak Srbije, zbog čega je bitno da se svi uključimo u rešavanje ovog problema.

Šta je Zoom i kako da ga instaliram?

Zoom je platforma koja služi za video pozive, i platforma koju ćemo mi koristiti na EkoForumu. Dostupna je i na mobilnim uređajima (iOS i Android), kao i za kompijutere. Što se tiče instaliranja aplikacije, kontaktiraćemo te u slučaju da nemaš Zoom, a u slučaju da imaš poteškoća pri instaliranju aplikacije, možeš kontaktirati Marka Vasilijevića, koji je zadužen za tehničku podršku putem mejla na markovasilijevic31@gmail.com

Kako da se prijavim i koga da kontaktiram?

Link za prijavu možeš naći ispod ovog pasusa, i traju do 31. avgusta. Sve dalje informacije objavićemo naknadno, putem mejla. Ukoliko imaš bilo kakva pitanja vezano za događaj, bilo tehničke ili organizacione prirode, slobodno nas kontaktiraj preko instagram stranice @unss.bg ili možeš kontaktirati Anu Jurišić, koja je zadužena za odnose sa javnošću putem mejla jurissicc@gmail.com.

Link za prijavu možeš videti ovde.