Skip to content

Počinje kampanja “Jednaki u obrazovanju”

Beograd, 12.6.2020. godine – Tokom proteklih nekoliko godina, sve je veći trend izopštavanja izbeglica i migranata iz društva putem medija. Mi kao Unija srednjoškolaca Srbije nastojimo da zastupamo svaku mladu osobu srednjoškoskog uzrasta na teritoriji Republike Srbije, a kako ovo, utiče i na izbeglice i migrante srednjoškolskog uzrasta, osećamo potrebu da se uključimo u javni diskurs vezan za ovu temu.

Kako bismo javnosti predstavili položaj i stanje migranata i izbeglica srednjoškoskog uzrasta, UNSS će od danas sprovoditi kampanju pod nazivom “Jednaki u obrazovanju” u saradnji sa OBESSU-om i Fondacijom za otvoreno društvo (OSF) u okviru programa Seeds for integration.

Kampanja, koja počinje danas, će se završiti 20. jula i do tada nastojimo da prikažemo svaki aspekt inkluzivnosti našeg obrazovanja i generalno života prema migrantima i izbeglicama srednjoškolskog uzrasta. Kako bismo ovo uradili, organizovaćemo različite događaje, akcije, pokrenućemo diskusiju na različite tema, ali ćemo imati prilike i da čujemo mišljenja i stavove različitih ljudi. 

Pratite kampanju na našem sajtu, Facebook-u, Twitter-u i Instagram-u!