Скочи на садржај

Konkurs za vizuelni identitet projekta #Digitizam

Pronađi ceo poziv konkursa sa svim detaljima ovde

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) sprovodi jednogodišnji projekat pod nazivom “Razvoj kapaciteta mladih i omladinskih organizacija za digitalni građanski aktivizam – #Digitizam” ili samo skraćeno #Digitizam. Za ovaj projekat želimo da damo priliku srednjoškolcima da se više uključe i učestvuju u izradi vizuelnog identiteta projekta. 

Da sumiramo – tražimo vizuelni identitet za projekat #Digitizam, u šta uključujemo: logo, kao i paletu boja. UNSS će paletu boja, kao i logo koristiti na svim materijalima koji nastanu u okviru projekta, tako da će tvoj rad dobiti veliku vidljivost, što u fizičkom, što u digitalnom svetu. 

Skraćeni naziv projekta na engleskom je “#Digitism”, tako da bi, ukoliko tvoj predlog bude sadržao ovaj hešteg bilo dobro da on bude na engleskom jeziku. 

Rok je: 20. jun 2022. do 23.59h.

#Digitizam je jednogodišnji projekat koji realizuju Unija srednjoškolaca Srbije i asocijacija UIET iz Rumunije, kao inicijativa da se razvije digitalni aktivizam kod mladih u obe organizacije. 

I kroz sam naziv projekta se može videti šta radimo kroz njega – spajamo aktivizam i digitalno – otud Digitizam! 

UNSS je, sa početkom korone 2020. godine i u svakodnevnom radu sa srednjoškolcima širom Srbije uvidela potrebu da se omladinski aktivizam dalje razvija i u digitalnom, ne samo u fizičkom svetu. 

Istina je da nam je svima Zoom dosadio i da smo jedva čekali da se vratimo u školske klupe, u klubove i pravi svet, ali baš kroz ovaj projekat težimo da prikažemo različite digitalne inicijative, da sakupimo dobre primere aktivnosti i ideja koje su realizovane u onlajn svetu i da ih dalje promovišemo. 

Glavni cilj ovog jednogodišnjeg projekta je razvoj aktivizama kroz upotrebu digitalnih inovativnih tehnologija i alata radi veće angažovanosti društva za aktuelne nacionalne, internacionalne i probleme na Evropskom nivou.

Šta dobija autor izabranog rešenja?

Autor rešenja koje bude bilo izabrano na konkursu će dobiti paket promotivnog materijala koji će se štampati u okviru projekta, a koji će, između ostalog, da sadrži i logo projekta. 

Prijava

Prijava se vrši putem slanja predloga na mejl office@unss.org.rs sa naznakom “Logo rešenje za #digitizam” u “Subject” polju.  Rok za slanje predloga je do 20.4.2022. do 23.59h.

Za sva dodatna pitanja možeš pisati koordinatoru projekta Luki na wa/vib/sms 066000106 ili na luka@unss.org.rs

Pročitaj ceo poziv konkursa ovde

Realizaciju projekta “Razvoj kapaciteta mladih i omladinskih organizacija za digitalni građanski aktivizam – #Digitizam” realizuju Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) u saradnji sa Asocijacijom UIET iz Rumunije, a finansijski podržava Fondacija Tempus u okviru programa ERASMUS+. Stavovi izneti u ovom tekstu nužno ne odražavaju stavove Fondacije Tempus i Evropske komisije.