Skip to content

Mladi i smanjenje rizika od katastrofa

UMNI Novi Sad ovog februara i marta organizuje besplatne radionice za novosadske srednjoškolce/ke, o smanjenju rizika od katastrofa, s osvrtom na ekologiju, pitanja zdravstvene zaštite i rodne ravnopravnosti.

Cilj projekta je da učesnicima/cama predstavimo na koji način mogu učestvovati u prevenciji katastrofa, a koja je njihova uloga u sprečavanju ozbiljnih posledica onda kada katastrofa nastupi.

Program podrazumeva teorijsko upoznavanje sa pojmom katastrofa i pitanjem povezanosti klimatskih promena sa elementarnim nepogodama, kroz dve online radionice. Učesnici/ce će imati priliku da steknu i praktično iskustvo, na vežbama pružanja prve pomoći, gašenja požara i evakuacije, sa trenerima civilne zaštite, predstavnicima Vatrogasne službe i Crvenog krsta. Praktični deo će se održati u skladu sa aktuelnim merama zaštite od virusa COVID-19 u martu.

Mladi kreativci/ke, imaće priliku i da učestvuju na javnom konkursu vizuelnih umetnosti, dok su za najbolje radove predviđeni nagradni vaučeri koji se mogu iskoristiti na sav asortiman u knjižari.

Učešće na radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mesta ograničen na 20, zbog čega je neophodno poslati prijavu do 08.02. na linku.

Radionice su deo projekta Udruženja Fenomena “Jačanje stručnosti i učešća OCD i mladih u smanjenju rizika od katastrofa u Srbiji”. Aktivnosti se sprovode uz podršku Misije OEBS-a i Vlade Švedske.

UMNI Novi Sad je nevladina organizacija posvećena kreiranju aktivnosti u cilju promovisanja i zaštite prava mladih.

Za više informacija o udruženju posetite stranicu: https://www.facebook.com/umni.n0visad ili pišite na broj telefona 062576015, Branislava Arađan.