Скочи на садржај

Muzički album “Moj glas – moje oružje” studenata FDU

Studentkinje Fakulteta dramskih umetnosti napravile su malo istraživenje u srednjim školama u Srbiji i Republici Srpskoj o tome šta srednjoškolci misle o različitim temama (o školi, ljubavi, sreći, društvu, politici, prijemnom ispitu…), a od njihovih reči je, kroz rad tekstopisaca i muzičkih saradnika, u saradnji sa katedrom za Snimanje i dizajn zvuka, nastao muzički album Moj glas – moje oružje od 6 pesama!

Izjave srednjoškolaca su dostavljene dramaturzima sa FDU i drugim tekstopiscima, koji su njihove reči pretočili u stihove. Izvođači i muzičari koji su podržali ovu inicijativu su SevdahBABY i Djixx, Nuur, Omnibusi, Kendi, Frka i Iskaz. Oni su komponovali i snimili pesme koje govore o nekim zaboravljenim osećanjima i istinama adolescentskog života i razmišljanja.

Spot za prvi singl sa ovog albuma, pesmu Karta, u izvedbi SevdahBABY & Djixx, biće premijerno emitovan na MTV-u, 27.06. u 20h.

Osnovna ideja bila je podsećanje na to koliko toga možemo da kažemo kroz muziku, koliko muzika utiče na nas i dokaz da i mi možemo da utičemo na nju – da se na našoj playlisti pojave pesme koje su nastale od onoga što mi osećamo i mislimo, u izvedbi onih čiju muziku inače slušamo – rekle su studentkinje FDU.

Projekat je realizavala grupa studentkinja prve godine Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture, u okviru predmeta Menadžment u kulturi – projektna logika, u saradnji sa katedrom za Snimanje i dizajn zvuka, 2016. godine u Beogradu. Svih 6 pesama je moguće preuzeti besplatno na linku: https://soundcloud.com/moj-glas-moje-oruzje/sets/album-moj-glas-moje-oru-je

Facebook: https://www.facebook.com/mojglasmojeoruzje/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCnB7TNxJvP_XS8sTZA8kiOQ

https://media.giphy.com/media/3oEjI9QaRMzAXmayyc/giphy.gif