Skip to content

Nacionalna konferencija o kvalitetu podrške NEET mladima

Beogradski centar za ljudska prava, Centar za omladinski rad i Fondacija Ana i Vlade Divac, vas pozivaju da svojim učešćem doprinesete nacionalnoj konferenciji NEETworking – nacionalni dijalog o kvalitetu podrške NEET
mladima
, a koja će se održati onlajn, 15. decembra 2020. godine od 10 do 13:30 časova.

Cilj nacionalnog dijaloga jeste unapređenje sistema podrške mladima koji pripadaju NEET kategoriji, i to kroz vizuru javnih politika, poboljšanja međusektorske saradnje i inovativnih modela rada. Nacionalni dijalog otvara priliku za razmenu iskustava između organizacija civilnog društva, biznis sektora, državnih institucija i resornih ministarstava, o izazovima sa kojima se susreću NEET mladi u Srbiji, primerima dobre prakse i prilagođavanju pristupa rada promenama koje donosi globalna pandemija COVID-19.

Konferenciju će otvoriti Premijerka Vlade R. Srbije, Ana Brnabić (TBC) i Ambasador i šef delegacije Evropske unije u R. Srbiji, NJ.E. Sem Fabrici.

Nacionalni dijalog o kvalitetu podrške NEET mladima podržali su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstvo za finansije Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije i EU info centra.

Pozivamo vas da učestvujete u nacionalnoj konferenciji, i date svoj doprinos dijalogu o
kvalitetu podrške NEET mladima. Prijavu moožete popuniti na ovom linku, kao i da odaberete učešće u jednoj od ponuđenih radnih grupa. Prijave su otvorene do 13.12.2020 godine.