Skip to content

Nedelja inkluzije: poziv za učešće!

Od 18. do 22. možete učestvujete u online aktivnostima i naučite o inkluziji.

Unija srednjoškoalca Srbije vas poziva da učestvujete u nedelji inkluzije koju organizuje Evropska organizacija srednjoškolaca, OBESSU.

Naime, od 18. do 22. maja OBESSU organizuje različite aktivnosti kako bi promovisali inkluziju na svim nivoima života mladih ljudi, a sve u okviru projekta “Inclusive Schools – Inscool“. ?

pozivamo vas da pratite UNSS instagram i sajt za dalje informacije i da nas kontaktirate ukoliko vas zanima više u vezi sa samim aktivnostima nedelje!

Šta je na agendi?

PONEDELJAK 18.
➡️ IGLYO preuzima OBESSU-ov instagram i odgovara na sva vaša pitanja vezana za LGBTQI+ učenike/ce.
➡️ Nemojte da propustite webinar o stvarnosti LGBTQI+ osoba u obrazovanju u Evropi, od 16h. Registruj se odmah: .
UTORAK 19. I SREDA 20.
➡️ BritishCouncil u saradnji sa Atinskim međunarodnim dečijim filmskim festivalom organizuje prikzivanje filma i diskusiju. U utorak će se prikazivati film “Hello Salaam”, a u sredu “Everybody Else is taken”.
ČETVRTAK 21.
➡️ Agnes Sarolta Fazekas, bivša članica Upravnog odbora ENIL omladinske mreže i Advisory Council-a za mlade će preuzeti OBESSU-ov instagram kako bi odgovorila na sva pitanja o inkluziji i pristupnim potrebama.
PETAK 22.
➡️ Zatvaranje nedelje sa različitim online aktivnostima.

*Nakon vebinara, učesnici će imati pristup filmovima do 29. maja, kao i dodatnim obrazovnim materijalima koje mogu da koriste.