Skip to content

Onlajn debata

Unija srednjoškolaca Srbije po prvi put organizuje onlajn debatni turnir. Turnir će se održati 11. 12. aprila ove godine, u sklopu projekta #VanrednoObrazovanje.

Šta je onlajn debata?

Onlajn debata je projekat u kome će sva debatna pravila pratiti britanski parlamentarni sistem, s tim što će se sve odvijati na Discord platformi (društvena mreža koja se uglavnom koristi za strimove, razgovore i gejming), preko grupnih glasovnih poziva.

Zašto onlajn debata?

Na ovu ideju smo došli na osnovu trenutnog vanrednog stanja u Republici Srbiji, zbog koga su otkazani regularni debatni turniri. Kako ljudi ne bi zaboravili na debatu, kako bismo se zabavili, upoznavali nove ljude i saznali još nešto novo o debati, odlučili smo da sve prebacimo upravo – onlajn!

Ko sve može da učestvuje?

Nije bitno da li imate ili nemate debatnog iskustva, ovaj turnir otvoren je za sve i izaćiće u susret i početnicima slanjem materijala vezanih za teoriju debate. Takođe, ukoliko želite da nam pomognete tako što ćete suditi na ovom turniru, možete se prijaviti i kao sudija.

Bilo bi najpoželjnije da već imate partnera, ali nije problem ni ako ste došli sami. Spojićemo vas sa nekim ko se takođe prijavio sam. Sve dodatne informacije o funkcionisanju samog takmičenja objavićemo naknadno.

 

Prijave traju do 10. aprila, zato požurite jer je broj mesta ograničen.

Za više informacija možete nas kontaktirati na debata@srednjoskolci.org.rs ili na Instagramu @onlajndebata.