Skip to content

Otvoren konkurs za nove polaznike/-ce „Evropske škole debate”

EU info centar i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za sedmu generaciju polaznika/-ca „Evropske škole debate”.

Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci/-ke i studenti/-kinje sa teritorije Srbije.

Izabrani kandidati/-kinje će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Tri grupe polaznika/-ca pohađaće ukupno 8 radionica, od marta 2021. do maja 2021. Radionice će se održavati jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata, u online okruženju.

Predavači i predavačice će biti treneri/-ce debatnih veština i najbolji učesnici/-ce debatnih takmičenja u Srbiji i inostranstvu.

Nakon radionica, polaznici/-ce će imati prilike za učešće u javnim debatama u organizaciji Informacionog centra Evropske unije. Javne debate će biti organizovane u skladu sa epidemiološkom situacijom, uživo ili online.   

Konkurs je otvoren do petka, 26. februara 2021. godine. Prijave se vrše isključivo putem online formulara koji možete pronaći ovde.

Tročlani žiri sastavljen od debatnih trenera će odlučivati o kandidatima/-kinjama koji/-e će biti izabrani/-e da učestvuju na Evropskoj školi debate.

Molimo sve zainteresovane da odgovorima u upitniku pokažu svoju motivaciju za učešće. Odluka žirija o odabranim kandidatima/-kinjama biće zasnovana na odgovorima iz upitnika.

Ukoliko imate bilo koje pitanje pišite nam na: info@euinfo.rs ili nam pošaljite poruku preko Instagrama ili Facebooka.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informaciona mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca/-ki i studenata/-kinja o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih šest godina pohađalo više od 600 srednjoškolaca/-ki i studenata/-kinja iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 20 javnih debata.