Скочи на садржај

Panel: Mladi u lavirintu digitalnog nasilja – Gde je izlaz?

Beogradska otvorena škola (BOŠ) organizuje onlajn panel „Mladi u lavirintu digitalnog nasilja: Gde je izlaz?“ u četvrtak, 17. marta 2022. od 15:00 – 16:30h na kom će se razgovarati o načinima prevencije i reagovanja u slučajevima vršnjačkog digitalnog nasilja, kao i o važnosti osnaživanja i edukacije mladih, roditelja i prosvetnih radnika.

Istraživanja pokazuju da je jedna trećina dece i mladih doživela neki oblik uznemiravajućeg iskustva na internetu i da je bila žrtva digitalnog nasilja, a da 93% mladih oseća tugu, depresiju i anksioznost nakon što ga dožive. Koji su oblici digitalnog nasilja danas rasprostranjeni? Šta mladi treba da znaju o prevenciji i zaštiti od digitalnog nasilja, a šta roditelji i prosvetni radnici? Kako reagovati ukoliko do nasilja dođe i koja vrste podrške je najpotrebnija mladma? Da li razgovaramo dovoljno i na pravi način o digitalnom nasilju i koja je uloga medija u tom pogledu?

Na panelu će učestvovati:

  • Dr Dobrinka Kuzmanović, doktor psiholoških nauka i docentkinja na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu
  • Brana Antović Aleksić, novinarka i urednica portala Brana’s Divine World
  • Jasmina Selmanović, programska direktorka Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije (NARNS)
  • Jelena Rajković, članica Upravnog odbora Unije srednjoškolaca Srbije (UNSS).

Moderatorka je Marija Todorović iz Beogradske otvorene škole.

Pozivamo vas da se prijavite za praćenje panela tako što ćete popuniti formular na ovom LINKU, a nakon prijave, dobićete instrukcije potrebne za onlajn praćenje panela.

Panel se organizuje u okviru projekta „Sačuvaj privatnost – odupri se pritisku“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi u saradnji sa Partneri Srbija, SHARE Fondacijom, Udruženjem Da se zna!, NVO ATINA i Inicijativom A11, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.