Poziv na diskusiju u Pančevu – Zeleno obrazovanje

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo zaštite životne sredine su krajem aprila osnovali zajedničku radnu grupu koja će se baviti obrazovanjem za zaštitu životne sredine. 

Kako bismo informisali srednjoškolce šta ovo znači za njih i kako bismo prikupili mišljenje različitih aktera organizujemo diskusiju “Zeleno obrazovanje” u okviru koje ćemo pričati sa nastavnicima, učenicima i ekspertima o njihovoj perspektivi. Pored ovoga, u diskusiji želimo da čujemo tvoje mišljenje o ovoj temi – šta misliš o dosadašnjim rezultatima, ali i šta smatraš da treba da se uradi kako bi učenici u orazovanju zaista razvili ekološki duh i svest o zaštiti životne sredine. 

Diskusija će se održati na dve lokacije – u Pančevu i u Nišu. Za sada je otvoren poziv za diskusiju u Pančevu koji možeš videti ispod. 

Diskusija će se održati u ponedeljak, 21. jula u Ekonomskoj školi, sa početkom od 13.30 časova.  Agendu možete preuzeti ovde

Za učešće u diskusiji je potrebno da se javite Elizabeti, lokalnoj koordinatorki za Pančevo na Wa/Vib 0605140503 ili na mejl elizabeta.jagica@unss.org.rs do nedelje, 20. jula do 15h.

Rad Unije srednjoškolaca Srbije je podržan kroz institucionalni grant u okviru projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ koji sprovode HELVETAS Swiss Intercoooperation i Građanske inicijative.