Skip to content

Poziv na 17. now – međunarodni dan srednjoškolaca

Kako bismo obeležili značaj učešća srednjoškolaca u demokratskim procesima, ali i napravili spomen na ubistvo 9 srednjoškolaca i profesora 17. novembra 1939. u Češkoj, organizovaćemo događaj u Beogradu koji će okupiti predstavnike Učeničkih parlamenata, partnerske organizacije, aktiviste i razne druge aktere u cilju zajedničke saradnje i promocije srednjoškolskog aktivizma.

U cilju obeležavanja 80. godišnjice proslavljanja 17. novembra, kao međunarodnog dana srednjoškolaca, UNSS sprovodi događaj “17. Now” zajedno sa partnerskim organizacijama.

Ukoliko si ti srednjoškolac, član Učeničkog parlamenta ili organizacije koja obeležava ovaj datum, voleli bismo da čujemo šta radite, ali i da vas promovišemo i da vam pomognemo na neki drugi način ukoliko možemo! Slobodno nam se javite preko mejla ili facebook-a ili instagrama na @srednjoskolci.

Ukoliko živiš u Beogradu* i zanima te srednjoškolski aktivizam, pozivamo te da se prijaviš na događaj 17. Now koji će se održati u ponedeljak 18. novembra u EU Info centru.

Više o događaju možete pročitati na ovom linku, a prijavu možete izvršiti preko formulara ovde do 12. novembra. Obzirom na ograničen broj mesta, samo učesnici kojima je prijava uspešna će dobiti povratan mejl.

*događaj nažalost nije nacionalnog tipa, već lokalnog, mada UNSS ohrabruje sve zainteresovane da se prijave!