Скочи на садржај

Poziv za nacionalni srednjoškolski tim

Sa velikim zadovoljstvom otvaramo poziv za dopunu nacionalnog tima Unije srednjoškolaca Srbije (UNSS).
Svake godine, UNSS traži zainteresovane i ambiciozne srednjoškolce i srednjoškolke koji će na svom lokalu biti njeni predstavnici i pokretači promene, a ove godine pozivamo baš tebe!

 

Lokalni tim Vršac, Vršac 2019.

Šta znači biti član tima Unije srednjoškolaca?
Biti koordinator lokalnog tima znači da ćeš sa grupom vršnjaka na lokalnom nivou uticati na poboljšanje života srednjoškoalca, kreirati sopstvene lokalne projekte, realizovati nacionalne projekte i omogućiti ljudima na tvom lokalu da se uključe u njih.

Direktno ćeš biti uključen/a u inicijative koje se tiču poboljšanja obrazovanja, istraživanja potreba učenika, sprovođenja kampanja i različitih događaja.

Imaćeš priliku da sarađuješ na nastavnicima/cama i učeničkim parlamentima na tvom lokalu i upoznaš ih sa različitim mogućnostima koje UNSS i tvoj lokalni tim pruža.

Ko može da se prijavi?
Tražimo osobe koje:

  • žele da upoznaju mlade širom zemlje, ali i u regionu.
  • su komunikativni.
  • su otvoreni za različita mišljenja i stavove.
  • vole i mogu da rade u timu.
  • zanima poboljšanje statusa srednjoškolaca u obrazovanju i generalno u životu svoje zajednice.
  • su voljne da uče i stiču nove veštine i znanja.

 

Trening kurs, Novi Sad 2019.

Do kada je prijava?

Prijava je otvorena do 24. jula 2020. godine. Potrebno je da popuniš formular na ovom linku. Nakon što se prijave zatvore, UNSS će javiti svim prijavljenima rezultate.

Ukoliko budeš primljen/a u tim, sledi mini-trening za nove članove, o njemu možeš pročitati u sledećem naslovu.

Ukoliko imaš neka pitanja, slobodno nam piši na office@unss.org.rs ili na instagramu (@srednjoskolci), fejsu ili bilo čemu drugom!

Kako izgleda članstvo u timu?

Kada postaneš deo tima, prvi korak je uvodni mini-trening koji ćemo organizovati. U normalnim okolnostima bi trening bio uživo, ali u odnosu na trenutnu situaciju ćemo ga organizovati preko Zoom-a. Trening će trajati 4 dana, sa po par sati rada svaki dan, sa pauzama i slično. Trudićemo se da budemo veoma fleksibilni oko treninga, a o čemu ćemo se zajedno dogovarati.

Nakon treninga, zajedno sa ostalim članovima UNSS tima iz cele Srbije, kreiraćemo plan rada za svaki lokal koji počinjemo da realizujemo od septembra. Ovo možda zvuči kao komplikovana stvar trenutno, ali zaista nije 🙂

Kada završimo i drugi korak, krećemo da stvaramo magiju!