Skip to content

Poziv za dopunu #SzS10 tima

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) otvara poziv za dopunu tima SzS koordinatora zbog značajnog širenja samog projekata, kao i novina koje su unete u isti.

SzS koordinatori su članovi tima projekta “Srednjoškolci za Srednjoškolce – SzS”, koji ove godine sprovodimo po jubilarni deseti put. 

Učenici na jedan dan zamenjuju školske klupe sa radnim mestima (pekar, lekar, apotekar, dizajner, advokat, programer i sl), a zauzvrat poslodavac jednu dnevnicu koju učenici zarade uplaćuju u Prvi srednjoškolski fond (PSF). 

Nakon što se ovaj radni dan završi, UNSS otvara javni poziv za projekte i iz formiranog Fonda finansira najbolje pristigle ideje za projekte učenika. 

Ovako srednjoškolci imaju priliku da direktno steknu prvo radno iskustvo, a u isto vreme indirektno podrže svoje vršnjake iz cele Srbije – odatle i ime srednjoškolci za srednjoškolce.

SzS koordinatori će raditi konkretne stvari na terenu:

  • – komunicirati sa različitim preduzećima, firmama i kompanijama kako bi obezbedili radna mesta,
  • – komunicirati sa školama u vezi učešća učenika u projektu,
  • – raditi na promociji projekta u svom mestu.

Ovo su najvažniji zadaci SzS koordinatora, o kojima ćemo pričati i učiti kako se one realizuju na treningu u Beogradu početkom maja. Kako je planirano da se radni dan održi u oktobru ove godine, koordinatori će imati 5 meseci obaveza do samog radnog dana.

[Ovo nije posao i nikako ne uključuje 8h rada dnevno! Vreme koje ljudi ulažu u realizaciju projekta je volonterski i zavisi od njih, mi procenjujemo da će najviše biti potrebno oko 5 do 6h nedeljno.]

Zainteresovani učenici se mogu prijaviti putem ovog linka do 21. aprila 2022. godine. Nakon selekcije, UNSS će iskomunicirati sa izabranim kandidatima o datumima i detaljima treninga. 

Za sve dodatne infomacije možeš da pišeš ili da zoveš Elizabetu na 060/5140503 na wa/vib elizabeta@unss.org.rs i Aleksandra na aleksandar@unss.org.rs ili na 060/3132-031 na wa/sms/poziv.