Скочи на садржај

Poziv za SzS koordinatore 2022.

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) otvara poziv za SzS koordinatore, članove projektnog tima na projektu „Srednjoškolci za Srednjoškolce – SzS“. 

UNSS sprovodi projekat SzS od 2010. godine, a on ima za cilj:

  1. da pruži srednjoškolcima priliku da dobiju prvo radno iskustvo,
  2. da podrži učenički aktivizam kroz pružanje malih finansijskih sredstava za projekte učeničkih parlamenata

Ovo ostvarujemo tako što učenici na jedan dan zamenjuju klupe sa različitim radnim mestima (pekat, dizajner, apotekar, advokat, programer i sl), a zauzvrat poslodavac jednu dnevnicu koju učenici zarade uplaćuju u Prvi srednjoškolski fond (PSF). 

Nakon toga, UNSS otvara javni poziv za projekte i iz PSF-a finansira najbolje pristigle projekte učeničkih parlamenata iz cele Srbije. 

Ovako srednjoškolci imaju priliku da direktno steknu prvo radno iskustvo, a u isto vreme indirektno podrže svoje vršnjake iz cele Srbije. 

SzS koordinatori su osobe koje će raditi na terenu i koje će raditi na realizaciji ovog projekta u svojim lokalnim zajednicama. SzS koordinatori će specifično, uz podršku UNSS:

  • – komunicirati sa školama u vezi oslobađanja učenika, 
  • – raditi na promociji projekta SzS u zajednici,
  • – komunicirati sa različitim preduzećima, firmama i kompanijama kako bi obezbedili radna mesta,
  • – tražiti učenike koji žele da učestvuju u projektu i umesto u školu idu na različita radna mesta,
  • – druge sitne poslove

Ovo su najvažniji zadaci SzS koordinatora, o kojima će pričati i učiti kako da obave na treningu u Beogradu sredinom februara. Kako je planirano da se radni dan održi poslednjeg petka u aprilu, koordinatori će imati 2 meseca obaveza do samog radnog dana, a nakon toga mandat će ima trajati najviše još mesec dana, odnosno članstvo i obaveze u projektnom timu je oko 3 meseca

Zainteresovani učenici se mogu prijaviti putem ovog linka do 17. januara. Nakon selekcije, UNSS će iskomunicirati sa izabranim kandidatima o datumima i detaljima treninga. Sve osobe koje prođu kroz trening će imati ista prava i obaveze kao svi članovi UNSS tima, kao i povlastice.

Za dodatne infomacije možeš da pišeš Elizabeti na elizabeta@unss.org.rs 060/5140503 na wa/vib i Aleksandru na aleksandar@unss.org.rs ili na 060/3132-031 na wa/vib.