Skip to content

Poziv za učesnike: Akademija održivog razvoja 2.0

Ceo poziv pogledaj ovde.

UNSS ponovo organizuje Akademiju održivog razvoja (AOR) sa fokusom na nove teme i uz uključivanje iskustava iz prvog ciklusa Akademije, nastoji da uvede novu (drugu) generaciju učesnika u teme održivog razvoja i globalizovanog društva.

Kako je Akademija usmerena na ljudska prava i njihovu vezu sa ciljevima održivog razvoja, UNSS će gostujuće predavače predstaviti različite institucije i organizacije. Ove godine, poseban fokus ćemo usmeriti na 3 cilja održivog razvoja (iako će se pričati i dosta šire): 

  • Cilj 4 – Kvalitetno obrazovanje
  • Cilj 5 – Rodna ravnopravnost 
  • Cilj 12 – Odgovorna potrošnja i proizvodnja  

Program Akademije traje 4 nedelje i usmeren je na razvoj različitih znanja i veština u oblastima održivog razvoja, ljudskih prava i specifičnih tema Akademije (kvalitetno obrazovanje, rodna ravnopravnost i odgovorna potrošnja i proizvodnja). 

Akademija je aktivnost koja je bazirana na neformalnom obrazovanju, što znači da neće biti kao u školi – bez klasičnih predavanja, klupa i ocenjivanja. Nemoj da te ime zavara! Akademija se sastoji od 3 modula, koji će biti organizovani kombinovano, uživo i onlajn.

Na Akademiju održivog razvoja mogu se prijaviti srednjoškolci sa teritorije cele Srbije. 

Prijava se vrši popunjavanjem formulara na ovom linku: https://forms.gle/tukdYHvriAvENszR6. Rok za prijavu: 02.05.2022.

Ceo poziv pročitaj ovde.

Realizaciju Akademije održivog razvoja 2.0 finansijski podržava Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR). Akademiju realizuje Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) u partnerstvu sa Učeničkim parlamentom Druge kragujevačke gimnazije i Učeničkim parlamentom Tehničke škole Vlasotince. Rad UNSS je institucionalno podržan kroz projekat “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” koji sprovode Helvetas Swiss International i Građanske inicijative.