Skip to content

Poziv za učesnike: Akademija održivog razvoja

Pun pozvi za učesnike možeš videti na ovom linku ili klikom na dugme na dnu stranice. 

Šta je Akademija održivog razvoja?

Akademija je aktivnost kroz koji ćemo ti promeniti pogled na svet. Tokom nje ćemo se zaista potruditi da ono što gledaš svojim očima, sada kreneš da gledaš na održivi način i da u svemu prepoznaješ mogućnosti za unapređenjem.

Neke od tema koje ćemo obraditi su:

  • Održivi razvoj u svetu i u Srbiji
  • Šta su lokalni primeri (ne)održivosti
  • Šta mi možemo da uradimo u ovom polju

Najveći deo Akademije će biti zapravo posvećen praktičnom radu, te će učesnici/e imati priliku da zajedno sa organizacionim timom osmisle svoje projekte. Ne postoji ograničenje u pogledu šta projekti mogu biti, neki primeri su: istraživanje o upoznatosti odeljenja/škole/zajednice sa konceptom održivog razvoja, kratak film, blog, male kampanje, radionice, webinari itd.

Ove projekte će učesnici moći da razviju i realizuju individualno ili u grupi, a uz podršku našeg tima. Krajnji rezultati će biti predstavljeni tokom zatvaranja Akademije, tokom trećeg dela koji je planiran da se, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, održi u Beogradu.

Datumi
Događaj će se održati u 3 odvojena dana, kako učešće ne bi bilo previše naporno. Rad tokom svakog od ova tri dana podrazumeva po sat i po, sa mogućim kraćim/dužim trajanjem od 20ak minuta.

  • Prvi dan: 20. mart
  • Drugi dan: 27. mart
  • Treći dan – konferencija: oko 14. aprila (tačan datum će biti javljen naknadno)

Za sva pitanja piši nam na office@unss.org.rs, na instagramu @srednjoskolci ili na facebooku.

Pun poziv za učesnike možeš videti klikom na dugme ispod.
Možeš se prijaviti sa linkom iz poziva ili klikom na dugme ispod.

Projekat „Srednjoškolska akademija održivog razvoja – Uči. Razmisli. Pokreni se.“ realizuje Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS), u partnerstvu sa neformalnom grupom „Dobri ljudi“, udruženjima Prijateljima dece Srbije (PDS) i „Naš svet, naša pravila“, a finansijski podržava ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.