Skip to content

Poziv za učesnike – Diskusioni forum o interkulturalnosti “Sa komšijom na kaficy”

Ovom prilikom Vas pozivamo da uzmete učešće u Diskusionom forumu koji organizuje Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) u Beogradu, 16. juna. 

Ovo će biti poslednji događaj ove razmere koji UNSS organizuje u školskoj 2022/23 godini. On će biti prilika da se osvrnemo na školsku godinu i da, spremajući se za narednu, popričamo o različitim narativima koji se kreiraju od učionice, preko hola škole, pa do ulice, a o drugim kulturama i vršnjacima iz različitih etničkih grupa. 

Interkulturalnost je proteklih godina postala veoma zastupljena tema u obrazovanju, ali do sada nisu mereni rezultati uključivanja ove teme u različite nastavne jedinice. Učenici sada, više nego ikada, deluju odvojeno od svojih vršnjaka iz drugih kulturnih, verskih i socio-ekonomskih pozadina i grupa. Diskusioni forum je pravo mesto da učenici iz cele Srbije razgovaraju o ovim temama i njihovoj zastupljenosti u učionici i “na ulici”. 

Snažno verujemo da je ovo odlična prilika da se po poslednji put u ovoj školskoj godini okupe predstavnici učeničkih parlamenata iz cele Srbije i zajedno svojim idejama, iskustvima i predlozima doprinesu starteškom i srednjoškolskom uticaju na obrazovanje. 

Ovo je, po svojoj prirodi, eksperimentalna aktivnost. Možda ste do sada videli različite seminare, obuke, treninge, radionice i sl aktivnosti koje smo organizovali, ali diskusioni forum je potpuno novi tip aktivnosti za UNSS, tokom koga želimo da zajedno, kroz diskusiju, iznesemo “crno na belo” preporuke vezane za obrazovanje.

Za sva pitanja vam stojimo na raspolaganju, ako imate neka pitanja ili nedoumice možete kontatkirati Elizabetu na elizabeta@unss.org.rs ili na +381 60 5140503.