Skip to content

SBB fondacija poziva nadarene učenike da se prijave za program „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak”

SBB fondacija nastavlja da podržava izuzetne mlade talente naše zemlje i poziva ih da se prijave za program „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“.

„Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“ je namenjena najboljma od najboljih, koji se svojim znanjem, radom i uspesima ističu među svojom generacijom.

“Od kada smo pre dve godine započeli ovaj program, vodimo se istom idejom i istim ciljem, a to je da podržimo dalji razvoj izuzetnih mladih ljudi kako bi ostvarili svoj potencijal. Zato im pomažemo na različite načine da završe najbolje fakultete u svetu i da kao nosioci pozitivnih promena u društvu, jednog dana menjaju našu zemlju i svet na bolje. Radujem se upoznavanju sa trećom generacijom naših budućih stipendista”, rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

Na konkurs se do 28. marta mogu prijaviti učenici srednjih i osnovnih škola u Srbji koji poseduju izuzetan talenat za nauku, kulturu ili umetnost, postižu vanserijske rezultate na takmičenjima, imaju preporuku mentora ili profesora.

Mia Mijović, studentkinja inžinjerstva Univerziteta u Oksfordu i jedna od stipendista programa „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“, ističe da je uz veliki talenat, marljiv rad njen recept za ostvarivanje ciljeva i zaključuje: „Volela bih da se jednog dana, kada završim fakultet, i ja priključim ideji SBB fondacije i sama pomognem mladim ljudima i deci da ostvare sve svoje potencijale.“

 „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“ pokrenuta je 2019. godine i trenutno podržava devetoro veoma nadarenih mladih ljudi, kojima obezbeđuje finansijsku, mentorsku i logističku podršku u njihovom obrazovanju, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Istaknuti učenik Matematičke gimnazije i stipendista SBB fondacije Dobrica Jovanović o podršci ovog programa jednom je rekao: „Oni su moja, ne samo finansijska, već i prijateljska podrška, za mene su tu kada su mi potrebni saveti i na njih uvek mogu da se oslonim.“

SBB fondacija veruje da je ulaganje u svakog izuzetnog pojedinca ulaganje u čitavo društvo i budućnost svih nas.

Najbolji zaslužuju najbolje!