Skip to content

#Srednjoskolci su poslali predloge za poboljšanje strateške brige o mladima u Novom Sadu

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) poslala je predloge srednjoškolaca za Lokalni akcioni plan politike za mlade grada Novog Sada od 2023. do 2025. godine.

Početkom maja Novi Sad je objavio nacrt lokalnog akcionog plana politike za mlade gde je pozvao sve zainteresovane da daju svoj komentar na dokument.

Zbog toga, UNSS je dala nekoliko predloga koji se odnose na učeničke parlamente i škole članice. 

Ono što smo pozdravili jeste veća prepoznatljivost značaja saradnje između organizacija mladih i za mlade i lokalne samouprave, naročito učeničkih i studentskih parlamenata.

Takođe, ono što je primećeno kao problem je to što su mladi posmatrani kao dosta široka grupa, što inače u praksi stvara problem, činjenicom da srednjoškolci predstavljaju mlađu kategoriju mladih od 15 do 19 godina. Ovo možete predstavljati i problem tokom same realizacije strategije lokalnog akcionog plana, zato što različite kategorije mladih imaju drugačije potrebe i ciljeve što pokazuje sama svakodnevnica, kao i sprovođenje drugih lokalnih planova, strategija i slično.

Ključni predlozi srednjoškolaca za uključivanje u okviru Lokalnog akcionog plana politike za mlade grada Novog Sada od 2023. do 2025. godine nalaze se ovde

Za sve dalje informacije, šta ćemo sve dalje u okviru kampanje #SrednjoškolciuFokusu raditi pratite nas na sajtu, Instagramu @srednjoskolci i drugim mrežama.