Скочи на садржај

Šta radi UNSS tim: Iva Stanojević

Pre izolacije smo stalno nalazili neke izgovore kako bi odložili nešto što smo oduvek želeli da radimo, sada je prava prilika da to ispravimo.

Iva Stanojević, lokalni koordinator iz Niša, podeliće sa vama kako ona provodi vreme tokom izolacije i kako se trudi da ovu situaciju iskoristi na najbolji mogući način.

Šta radi Iva Stanojević?

Šta ti najviše nedostaje da radiš?

Definitivno izlasci i vreme koje inače provodim sa društvom u školi i van nje.

Kako vodiš računa o svom fizičkom i mentalnom zdravlju?

Celu situaciju posmatram sa pozitivne strane. Mislim da se ovo desilo da bismo shvatili koliko brzo živimo i koliko ne cenimo vreme koje provodimo sa ljudima koje volimo. Pokušavam da dan ispunim obavezama i ostanem u kontaktu sa prijateljima. Trudim se da ovu situaciju iskoristim na najbolji način.

Kako ti vidiš razliku između nastave na daljinu i nastave u normalnim uslovima?

Nastava u normalnim uslovima je mnogo bolja zbog interakcije sa drugima. Ali kada sagledamo situaciju, nastava na daljinu je osmišljena u jako kratkom roku i odličan je način da učimo koliko je to moguće u ovim uslovima i ne izgubimo mnogo.

Da li si krenula da radiš nešto za šta dosad nisi imala dovoljno vremena?

Kada bih rekla da nisam imala vremena, slagala bih. Imala sam vremena, ali i izgovor. Sada sam konačno krenula da učim španski. Nadam se da ću biti istrajna u tome.

Preporuka za dobru seriju, knjigu, film, aplikaciju?

Serije La casa de papel i Elite definitivno. Preporučujem i aplikaciju za učenje jezika Duolingo.

Da li bi poručila nešto tvojim vršnjacima?

Ono što je meni olakšalo ostanak kod kuće jeste saznanje da na taj način pomažem svetu, a to nikada nije bilo lakše. Čuvajte se i ostanite kod kuće još malo da bi se sve vratilo na staro što pre.

Tekst je napisan u okviru projekta #VanrednoObrazovanje.