Skip to content

Stalno otvoren konkurs za male akcije učeničkih parlamenata

Obaveštavamo vas o rezultatima poziva za projektne ideje u okviru projekta Srednjoškolci za srednjoškolci X (SzS) i odluci da se kreira stalno otvoreni konkurs za podršku malim akcijama.

Tokom oktobra 2022. godine održan je radni dan u okviru SzS-a, u kome su učestvovali učenici u različitim gradovima, koji su svoje školske klupe na jedan dan zamenili za različita radna mesta i stekli svoje prvo radno iskustvo. 

Realizacija projekta SzS10 je bila manjeg obima nego realizacija u prethodnim ciklusima. U realizaciju je uključeno 5 lokalnih zajednica, te je odlukom Upravnog odbora UNSS, konkurs za škole bio interni, odnosno ograničen samo na škole iz tih lokalnih zajednica čiji su učenici doprineli realizaciji projekta. 

Novac koji su poslodavci donirali tokom Akcionog dana otišli su u  Prvi srednjoškolski fond (PSF), nakon čega je tokom februara 2023. godine otvoren poziv za projektne ideje.

Nakon završetka administrativne faze i prelaska u drugi krug koji je uključivao opsežnu evaluaciju preostale dve prijave, Upravni odbor UNSS je doneo odluku da se ne finansira nijedna od pristiglih prijava po internom konkursu, već da će PSF ostati otvoren do kraja 2023. godine. Zbog toga UNSS objavljuje  stalno otvoreni poziv za projektne ideje učeničkih parlamenata do kraja 2023. godine, odnosno do potrošnje svih sredstava PSF namenjenih za finansijsku podršku projektnih ideja za SzS.

Želimo da olakšamo konkurs i pomognemo učeničkim parlamentima da dođu do podrške do koje u normalnim okolnostima ne bi mogli da dođu. I zato…

Šta se menja?

  • – finansiraju se manje akcije, a ne celi projekti, odnosno finansiraće se akcije u manjem obimu, kao i brze akcije (sredstfva neophodna u kratkom periodu) 
  • – nema roka za predaju ideje, već će se prijave pregledati kako pristižu i biti evaluisane u roku od 2 nedelje od pristizanja 
  • – prijave se šalju putem pojednostavljenog google forms-a, umestno putem word formulara
  • – radi boljeg popunjavanja prijave će od sada biti zadužena kontakt osoba ispred UNSS koja može pružiti podršku, a koja neće biti uključena u fazi evaluacije projekata – kontaktirajte Elizabetu na elizabeta@unss.org.rs.

Ceo poziv možete videti na. Formular za prijavu ideje se nalazi  

Dodatne informacije
Ukoliko imate neke nedoumice i pitanje možete kontaktirati UNSS Sekretarijat putem mejla office@unss.org.rs

Radujemo se vašim prijavama! Srećno!