Warning: Undefined array key "license" in /home/srednjos/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/license/api.php on line 368
Svetski dan autizma – UNSS
Skip to content

Svetski dan autizma

Na današnji dan, 2. aprila 2021. godine, obeležava se četrnaesti Svetski dan autizma kojim se svake godine pokušava promeniti položaj ljudi sa autizmom u društvu.

Pitate se možda kako možete pomoći ljudima sa autizmom? Pa, osim što morate biti beskrajno tolerantni, ljubazni i puni razumevanja prema njima, danas možete obući nešto plavo i dati im na znanje da ste na njihovoj strani.

Što baš plavo?

Svakog 2. aprila svet se oboji u plavo. Ova boja potiče iz projekta Light It Up Blue Ujedinjenih nacija kroz koji se ljudima sa dijagnozom autizma pokušavaju omogućiti fundamentalna ljudska prava i osnovna sloboda koja im sleduje.

Ujedinjene nacije (UN) izabrale su ovaj dan za podizanje svesti o autizmu iz prostog razloga što autizam predstavlja dugoročno neurološko stanje koje se najčešće manifestuje u ranom detinjstvu, a ostavlja dugoročne posledice na život pojedinca i njegovih bližnjih.

Stoga, nabacite osmeh na lice i obucite nešto plavo!