Skip to content

Top 5 aplikacija za učenje koje niste ni znali da su vam potrebne

U doba kada su mobilni telefoni deo svakog našeg budnog sata, ponekad je teško koristiti ih u svoju korist umesto za zabavu i gubljenje vremena. Ukoliko imate problem sa produktivnošću, fokusom ili konstantnim otvaranjem aplikacija, možda je trenutak da naterate tehnologiju da radi za vas! U nastavku pogledajte koje mobilne aplikacije mogu da vam pomognu pri učenju i radu:

#1 Forest: Stay focused

Apsolutni favorit i preporuka za sve ljude navučene na društvene mreže, koji ne mogu da odole da svaki čas ne otvaraju aplikacije na telefonu. U pitanju je aplikacija u kojoj birate vremenski prozor u okviru koga ne želite da čačkate telefon već da se koncentrišete i budete produktivni. Nakon što potvrdite da ste uneli dobar tajming, aplikacija počinje da „sadi“ jedno drvo u maloj šumici koja je samo vaša. Ukoliko izdržite da ne izađete iz Forest-a i da ne koristite telefon u izabranom vremenskom periodu, vaše drvo će izrasti i ukrašavati šumu. Kada biste odlučili da pre isteka vremena napustite aplikaciju, dobili biste osušeno i ružno drvo koje će kvariti izgled vaše šume, zbog čega dva puta treba da razmislite da li vam je telefon zaista toliko potreban pre isteka postavljenog vremena. Što više vremena ne koristite telefon, dobijate sve lepšu šumu. Svaki put kada korisnici troše virtuelne novčiće dobijene nakon ispoštovanog nekorišćenja aplikacije, kompanija donira malu sumu novca za izgradnju šuma na planeti!

# 2 Goal tracker

Ukoliko ste ambiciozna, goal-oriented osoba, sigurno postavljate sebi godišnje, mesečne, nedeljne i dnevne ciljeve. Verovatno postoje i pojedinačni ciljevi na kojima želite da radite u kontinuiranom vremenskom periodu. Aplikacija Goal tracker daće vam opciju definisanja aktivnosti kojoj treba da se posvetite, pri čemu ćete svaki dan moći da označavate da li ste radili na tom cilju ili ne, bilo da je u pitanju učenje, trening, 3l vode dnevno ili bilo šta drugo. I zapamtite, potreban je 21 dan da stvorite naviku i 90 dana da ona postane vaš stil života.

#3 Alarmy

Često se uspavate za časove ili za slobodno jutro koje ste predvideli da odvojite za učenje? Potreban vam je ultimativni budilnik. Savetujem Alarmy. Alarmy sadrži super glasne melodije zvona i „misije“ koje treba da se izvrše pre nego što se alarm isključi, što ignorisanje ili odlaganje čini gotovo nemogućim. Možete da birate koju vrstu misije želite da izvršite, da li je to misija gde trebate da slikate neki unapred postavljen predmet, rešite neki lakši matematički zadatak ili da protresete telefon određeni broj puta kako bi ste zaustavili alarm. U svakom slučaju – više se nikad nećete uspavati!

#4 Exam Countdown Lite

Ako vam je teško da ispratite datume svih predstojećih kontrolnih, ova aplikacija vam može dobro doći. Exam Coundown Lite pruža zgodan vizuelni podsetnik na sve vaše važne predstojeće datume. Ostaćete fokusirani sobzirom da možete lako proveriti koliko vam je još vremena za učenje ostalo do svakog kontrolnog. Korisno je i to što ima opcija da svakom kontrolnom dodelite određenu paletu boja i ikonice kao brzu vizualnu asocijaciju za svaki predmet. Možete sebi dodati i beleške u okviru svakog predstojećeg kontrolnog kao što su naprimer neke napomene nastavnika ili lekcije na koje želite posebno da obratite pažnju tokom učenja.

#5 Headspace: Meditation & Mindfulness

Nakon svog ovog učenja, potpuno je razumno da se nađemo pod velikim stesom. Vreme provedeno za odmor je podjednako bitno kao i ono provedeno u radu! Meditacija je odličan način za opuštanje, jer ona odmara i poboljšava koncentraciju što će ti takođe biti korisno i kad se vratiš na učenje. Headspace ima mnoštvo različitih kurseva koji su dizajnirani da ti pomognu u različitim aspektima života. Tu je Sleep kurs koji pomaže u spavanju, kao i Productivity kurs, posvećen povećavanju produktivnosti korisnika. Samo izaberite kurs, opustite se i osetite promenu na bolje.

Umesto da dopustite da vam aplikacije postanu glavni izvor distrakcije, mnogo je bolje da koristite ove pažljivo birane aplikacije za školu i rad kao moćne izvore informacija i motivacije. Odaberite one koje vi pronalazite kao najkorisnije i iskoristite sve benefite moderne tehnologije.