Skip to content

Top 5 stvari koje možeš raditi kada ti je dosadno

Kako trenutno vlada pandemija korona virusa i školu pohađamo onlajn, te tako veliki deo dana provodimo u svojim kućama, često javlja se osećaj dosade u našim životima. Tada se dosađujemo, prelistavamo društvene mreže za koje kažemo da su monotone i ne nalazimo načine da se zabavimo. U tim trenucima nam se čini kao da postoji neka sila koja nas vezuje za krevet i kuknjavu kojom iskazujemo koliko se smaramo.

Međutim, u trenucima dosade možemo raditi kul stvari koje nas mogu ispuniti dobrom energijom, a takođe nam mogu oplemeniti dan.

Ovo su samo od nekih stvari koje možeš raditi kada ti je dosadno:

1. Šetnja pokraj reke

Pozovi svog druga/drugaricu, poštujte epidemiološke mere, povedite svoje kućne ljubimce i provedite lep i sunčan dan pored reke koja šalje pozitivne vibracije, Svakako, možete porazmisliti i o nekom pikniku koji možete islikati i napraviti kul fotke za vaš fid na Instagramu.

2. Pročitaj knjigu

Iako ti ovo na prvi pogled može zvučati veoma dosadno, ukoliko ne voliš da čitaš, savetujem ti da svakako probaš. Možda do sada nisi samo pronašao/pronašla odgovarajući žanr knjige koji odgovara tvom ukusu.

3. Pronađi neki novi hobi

U vreme dosade uvek se može nešto novo i kreativno naučiti. Šta misliš o crtanju peskom, akrilnim bojama ili dekupaž tehnikom ? Možda shvatiš da je to prava stvar za tebe koja te ispunjava i bavljenje njom te čini srećnijim/srećnijom.

4. Provozaj se biciklom

Kako je april mesec, počelo je proleće da se budi. Provozaj se biciklom i zagledaj se u prirodne lepote koje se javljaju samo u proleće. Pored toga, ne zaboravi da je vožnja biciklom odličan trening koji ti može pomoći da se oslobodiš i stresa.

5. Zasadi biljku

Iako ti možda na prvi pogled zvuči uvrnuto i nije baš tako. Prvenstveno, sadnjom biljke daćeš još jedan život prirodi, a pored toga razvićeš osećaj odgovornosti, jer ćeš svakodnevno imati obavezu da brineš o nečemu.