Skip to content

Top 5 stvari koje možeš raditi tokom raspusta

Školske obaveze su konačno gotove i raspust je počeo !

Tokom prve dve nedelja raspusta svi iskorišćavamo priliku da nadoknadimo neke stvari koje nismo mogli da radimo tokom školske godine. To je period kada se trudimo da se što više odmaramo od svih napora koji nam je donela školska godina. Međutim, nakon te dve nedelje dolazi period kada naša najčešća rečenica glasi : “Dosadno mi je, ne znam šta da radim !”

Zbog toga, pripremili smo ti top 5 stvari koje možeš raditi tokom raspusta :

1. Roštilj u prirodi

Okupi prijatelje, pronađite dobro mesto, napravite kul plejlistu, nabavite društvene igre i zabava je zagarantovana. Jedan zajednički proveden dan proveden u prirodi će vas povezati i ostaće vam zauvek u pamćenju jer ovakve stvari poboljšavaju zajedništvo među ljudima koje je ključno za jednu zajednicu. Pored toga, ne zaboravite da se pazite sunčevih zraka i koristite sredstva sa zaštitu od sunca sa odgovarajućim zaštitnim faktorom. Takođe, čuvajte i prirodu u kojoj se nalazite, jer nam ona ipak daje život.

2. Obiđi prirodna i kulturna dobra

Ovo može zvučati pomalo dosadno, ukoliko ne voliš da obilaziš kulturna i prirodna dobra. Međutim, povedi prijatelje jer je sa njima je sve uvek zabavnije i drugačije. Takođe, u našoj zemlji ima mnogo prirodnih lepota koja treba videti i istražiti. Svakako će ti neka nova saznanja značiti za dalje, a pored toga možeš da sklopiš i nova poznanstva i prijateljstva.

3. Pronađi neki interesantan posao

Postoji mnogo poslova koje mogu raditi srednjoškolci, a koji se ne rade svakog dana po osam sati. Na ovaj način ti je super prilika da zaradiš novac za svoj džeparac koji možeš investirati u različite svrhe. Takođe, bićeš ponosan/ponosna na sebe, a dobićeš neko novo iskustvo i stećićeš radne navike, koje možda nisi imao/imala do sada.

4. Pravi movie night-ove sa prijateljima

Svake nedelje možete izabrati tri filma različitog žanra, koji mogu biti u razmatranju da će biti pušteni.

Pre projekcije, možete izabrati jedan koji želite da gledate, na način koji se dogovorite, a kasnije možete diskutovati o vašim utiscima o filmu.

Nabavite kokice i movie night može da počne !

5. Radi na sebi

Iako je raspust idealna prilika za zabavu i druženje, ne zaboravi na sebe. Tokom ovih dva meseca, možeš naučiti neku novu veštinu, jezik, a možeš pročitati i mnogo knjiga.

Uvek je važno da radimo na sebi, jer ipak postoji i ona poslovica- “Koliko znaš, toliko vrediš”.