Skip to content

Trenerski tim u Irigu – spremamo zeleno leto uz letnju školu #EnvironmenTOOL

Prijatelji dece Srbije (PDS) su uz podršku Unije srednjoškolaca Srbije (UNSS) organizovali pripremni sastanak trenerskog tima na projektu #EnvironmenTOOL koji se realizuje uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.

Tokom četiri dana rada (28-31. maj 2022.) srednjoškolci i srednjoškolke, mladi aktivisti za zaštitu životne sredine koji čine trenerski tim, zajedno sa strarijim i iskusnijim kolegama su imali prilike da diskutuju o neformalnom obrazovanju, facilitaciji, moderiranju, metodologiji neformalnog obrazovanja i razlikama između metode i metodologije, a sve u cilju kreiranja najboljeg mogućeg programa Letnje škole!

Obzirom da će Letnja škola trajati 6 dana, ovaj pripremni sastanak je samo prvi od niza pripremnih sastanaka koji će ovaj ambiciozni tim imati u narednom periodu. Letnja škola će pokriti teme zaštite životne sredine i posebno aktivizma za zaštitu životne sredine, a većinski ćemo usmeriti energiju na kreiranje novih i omladinskih alata za neformalno obrazovanje u oblasti zaštite životne sredine.

Uskoro nam stiže poziv za učesnike Letnje škole, koja će trajat od 2. do 7. avgusta ove godine, tako da prati društvene mreže PDS i UNSS.

#EnvironmenTOOL #GreenActivism #EnvironmentalActivism