Skip to content

Trening za #SzS10 koordinatore u Beogradu

Od 09. do 12. maja u Beogradu smo se družili sa 20 učenika iz cele Srbije!

Ovo nije bilo samo kežual druženje, već trening za SzS koordinatore na projektu “Srednjoškolci za Srednjoškolce” koji UNSS sprovodi od 2010. godine.

Ove godine nas očekuje deseta, jubilarna realizacija ovog projekta i iz tog razloga je UNSS odlučila da uloži sredstva u četvorodnevni trening u Beogradu. Tokom ove godine nas očekuje više različitih aktivnosti koje će biti deo #SzS10, kao što su kampanja, debate, drugo izdanje izveštaja o nastavi tokom školske godine i sl.

Projekat SzS funkcioniše tako što učenici na jedan dan zamenjuju školske klupe sa radnim mestima (pekar, lekar, apotekar, dizajner, advokat, programer i sl), a zauzvrat poslodavac jednu dnevnicu koju učenici zarade uplaćuju u Prvi srednjoškolski fond (PSF). 

Nakon što se ovaj radni dan završi, UNSS otvara javni poziv za projekte i iz formiranog Fonda finansira najbolje pristigle ideje za projekte učenika. Ovako srednjoškolci imaju priliku da direktno steknu prvo radno iskustvo, a u isto vreme indirektno podrže svoje vršnjake iz cele Srbije – odatle i ime srednjoškolci za srednjoškolce.

Za više detalja o projektu možete nas kontaktirati na mejlu szs@unss.org.rs, na instagramu @srednjoskolci i na fejsbuku Unija srednjoškolaca Srbije.