Skip to content

Učestvuj u izmeni Strategije za mlade-#Srednjoškolci u fokusu

Trenutno se odvija proces usvajanja nove Strategije za mlade. Tokom avgusta, održaće se okrugli stolovi gde će mladi, omladinske organizacije i drugi zainteresovani moći da daju svoje predloge za izmenu predložene Strategije za mlade, nakon čega će se ona usvojiti.

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) kao predstavničko telo srednjoškolaca i zajednica učeničkih parlamenata je u prethodnim danima aktivno radila na kreiranju pregleda predložene Strategije za mlade, te je zajedno sa učenicima i učeničkim parlamentima stvorila predloge od strane učenika. Naš zajednički predlog možeš pročitati ovde.

U toku javne rasprave, UNSS će se aktivno zalagati za zahteve učenika i učenica kroz svoju kampanju #SrednjoskolciuFokusu gde će uključiti stavove srednjoškolca kako bi se čuo njihov glas u ovom procesu!

Ukoliko želiš da se uključitiš i ti, prati nas na društvenim mrežama, a možeš nas kontaktirati na office@unss.org.rs ili na instagramu (@srednjoskolci) se javi direktno Elizabeti na wa/vib/sms na 060/5140-503.