Skip to content

Uključi se u kampanju vezanu za Strategiju za mlade #SrednjoskolciuFokusu

Ćaos!

Nakon najave kampanje #SrednjoskolciuFokusu vezane za Strategiju za mlade u RS do 2030. godine, ovde ti ukratkoopisujemo kako možeš da se uključiš u kampanju kojoj je cilj da su i srednjoškolci, kao posebna kategorija, u fokusu države do 2030. godine.

Komentari na strategiju

Ako se slažeš sa komentarima na Strategiju koje je UNSS izradila, možeš ih podržati tako što ćeš dokument sa komentarima poslati Ministarstvu omladine i sporta. Kako to izgleda u praksi:

  1. preuzmeš template u koji možeš da upišeš svoje podatke (u prvu tabelu gde se traži ime, prezime, mejl i slično)
  2. Uneseš svoje podatke u prvi kvadrat (ime, prezime, mejl, br telefona)
  3. Pošalješ dokument Ministarstvu omladine i sporta na omladina@mos.gov.rs (ako ne znaš kako da napišeš mejl, možeš da kopiraš naš primer mejla odavde)

Takođe, ove komentare možeš i menjati. Ako ti treba pomoć, slobodno nas kontaktiraj (@srednjoskolci na instagramu, office@unss.org.rs ili na 060/3132-031 na wa/vib/sms).

Okrugli sto

Možeš se uključiti i doprineseš i uživo i reći zašto misliš da srednjoškolci treba da budu prepoznati ovom strategijom! Preostale su još 3 prilike da to učiniš – u Beogradu (17.08.2022. godine, u 12 č, sala Gradske opštine Stari grad), Kosovskoj Mitrovici (19.8.2022. godine, u 13 č, amfiteatar Fakulteta tehničkih nauka – Knjaza Miloša 7) i u Nišu (18.8.2022. godine, u 12 č, Oficirski dom – Orlovića Pavla 28a).

Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti na email: omladina@mos.gov.rs, uz navođenje imena, prezimena i organizacije iz koje dolaze, a za sve dodatne informacije mogu pozvati i broj telefona 011/311 2310.

—-
Realizacija kampanje “Srednjoškolci u fokusu!” moguća kroz projekat “Zajedno za aktivno građanso društvo – ACT” koji sprovode Građanske inicijative i Helvetas Swiss Intercooperation.