Warning: Undefined array key "license" in /home/srednjos/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/license/api.php on line 368
Upoznaj tim: Miljana Nikolić – UNSS
Skip to content

Upoznaj tim: Miljana Nikolić

Miljana Nikolić, učenica Gimnazije “Borislav Petrov Braca”, lokalna koordinatorka za Vršac.

1. Kada bi mogao/la da živiš u knjizi, na filmu ili u seriji, koji/a bi to bio/la?
– Kada bih morala da izaberem samo jedno, verovatno bih izabrala Game of Thrones. Svesna sam da bih verovatno umrla nakon 3 minuta, ali bih barem umrla svesno da sam bila u GoT-u!

2. Da možeš ovog trenutka da otputuješ na bilo koje mesto na planeti, gde bi otputovao/la?
– Istog momenta bih, bez ikakvih stvari, krenula ka Aziji. Jako me privlači njihova kultura, a prva destinacija bi mi bila Japan.

3. Koji momenat ćeš zauvek pamtiti?
– Zauvek ću pamtiti momenat kada mi se rodila sestra, jer verujem da će to još dugo biti najsrećniji i najbitniji trenutak mog života.

4. Kom istorijskom događaju bi voleo da si prisustvovao/la?
– S obzirom na to da sam skeptik i da ne verujem u mnoge stvari koje pišu negde, volela bih da sam bila prisutna tokom Prvog ili Drugog svetskog rata. Volela bih da vidim “pravu” verziju.

5. Šta je, po tvom mišljenju, ono što nas ne uče u školi, a zaista je potrebno?
– Moje mišljenje je da bi škole zaista morale da se trude da đacima pruže malo više praktičnog znanja u smislu, kako napisati cv, kako napisati motivaciono pismo, kako platiti račun za struju, kako uštedeti novac…

6. Da možeš da vratiš vreme unazad, da li bi nešto promenio/la i šta?
– Nikada ne bih volela da vraćam vreme unazad, jer to onda ne bih bila ja, već neka druga verzija mene. Sve što se dogodilo učinilo je da ja postanem baš ovakva, baš sad.

7. Gde vidiš sebe za deset godina?
– Apsolutno još uvek nisam sigurna gde će me život odvesti za deset godina, ali vidim sebe u svakom slučaju sa osmehom na licu i okružena ljudima koje volim.

8. Koju supermoć bi voleo/la da poseduješ?
– Od svih moći, verovatno me najviše privlači čitanje misli. Malo je zlo, ali je i dalje moć.

9. Da li postoji osoba koja te posebno inspiriše?
– Lično volim da inspiraciju pronalazim u manje poznatim ljudima, tako da bi to najpre bila moja tetka, koja je uvek nasmejana. Od poznatih, to bi bio George Orwell, čovek koji je našao toliko ironičan i beskrajno iskren način da nam kroz svoje knjige predstavi surovu realnost koja nas očekuje. (Opsednuta sam njegovom knjigom 1984).

10. Kada bi mogao sutra da se probudiš kao neko drugi, ko bi to bio i zašto?
– Probudila bih se kao ja, ali za dvadeset godina. Volela bih da vidim da li “ta” Miljana ima nešto meni da poruči.