Warning: Undefined array key "license" in /home/srednjos/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/license/api.php on line 368
Upoznaj tim: Teodora Marković – UNSS
Skip to content

Upoznaj tim: Teodora Marković

Teodora Marković, učenica drugog razreda Pravno-poslovne škole Niš, lokalna koordinatorka za Niš.

1. Kada bi mogla da živiš u knjizi, na filmu ili u seriji, koji/a bi to bio/la?

– Definitivno bi to bila knjiga „Ulični advokat“ Džona Grišama. Dok sam čitala ovu knjigu zamišljali sam sebe kao glavnog lika i razmišljala kako bih postupala u situacijama u kojima se on našao.

2. Da možeš ovog trenutka da otputuješ na bilo koje mesto na planeti, gde bi otputovala?

-To mesto bi bilo ostrvo Bali u Indoneziji. Smatram da bih se tamo osećala najviše opušteno zbog prirode koje ono poseduje.

3. Koji momenat ćeš zauvek pamtiti?

– Prvi dan srednje škole. Lica profesora, ostalih učenika, a pogotovo razrednog starešine. Ubedljivo su me ta lica podstakla na osećaj opuštenosti u školi.

4. Kom istorijskom događaju bi volela da si prisustvovala?

– Kolumbovo otkriće Amerike 1492. godine. Volela bih da sam bila njegova saradnica i zajedno sa njim otkrila mesto na planeti za koje niko nije znao. Verovatno bi i o meni čitali u raznim udžbenicima.

5. Šta je, po tvom mišljenju, ono što nas ne uče u školi, a zaista je potrebno?

– Škola bi trebalo da bude mesto gde nas, takođe, uče o ljudskosti i o životu (realnim situacijama) kako bi sutradan znali kako da postupamo u različitim trenucima.

6. Da možeš da vratiš vreme unazad, da li bi nešto promenila i šta?

– Sve što mi se desilo za mojih 17 godina smatram da se dogodilo iz nekih razloga. Naravno, za mnoge situacije bih drugačije postupala, ali da jesam možda ne bih imala ono što imam sada.

7. Gde vidiš sebe za deset godina?

– Deset godina je dug vremenski period. Želela bih da već tada budem uspešna, poslovna žena i majka. Oduvek sam bila za to da život treba da živimo punim plućima i da se fokusirano na dan kada se probudio, ali da ne zanemaruje o budućnost. Iz tog razloga nisam mnogo razmišljala o svojoj budućnosti.

8. Koju supermoć bi volela da poseduješ?

Supermoći samoreplikacije ili samokloniranja. Kad bih posedovala ovu vrstu supermoći uspela bih da uradim mnogo više stvari nego inače.

9. Da li postoji osoba koja te posebno inspiriše?

– Osobe koje mene inspirišu jesu sve osobe koje se bore za pravdu i koje sa mnogo truda rade na sebi.

10. Kada bi mogla sutra da se probudiš kao neko drugi, ko bi to bio i zašto?

– Probudila bih se kao neko pravno lice ili glumica. Zanima me kako se glumci nose sa svojim ulogama i kako pravna lice odrađuju svoje poslove.