Skip to content

UPSHIFT

UPSHIFT je program koji realizuje Razlivalište, u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije  između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“ koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF)

Program je namenjen mladima uzrasta 13-19 godina  i podstiče ih da poboljšavaju život u zajednici i preuzimaju stvari u svoje ruke.

Otvoren je konkurs koji poziva mlade da prijave problem koji žele da reše u svom okruženju. Najboljih 10 prijava biće pozvano da učestvuje na trodnevnom programu radionica u Nišu, hotel New City, u periodu od 10.4. do 12.4., gde će svaki tim dobiti svog mentora s kojim će raditi na rešenju prijavljenog problema. Poslednjeg dana radionica žiri će odabrati najboljih 5 rešenja, koja dobijaju nagrade:

  • Mentorsku podršku
  • do 2000 evra da sprovedu svoje rešenje u delo

Ovim putem želimo da pozovemo Vas i mlade sa kojima radite i sarađujete da nam se priključite – želimo da damo priliku što većem broju mladih da učestvuje u programu, upozna zanimljive vršnjake i, iznad svega – stekne svest o širokim mogućnostima unapređivanja života u zajednici.

Takođe smo veoma posvećeni inkluziji mladih iz osetljivih grupa i onima kojima su ovakve prilike teže dostupne. Tako da posebno ohrabrujemo i pozivamo mlade i koji pripadaju raseljenim licima, licima sa invaliditetom i ugroženim grupama, da se prijave za učešće. Prostor i program će biti prilagođeni svim učesnicima.

UPSHIFT se organizuje kvartalno i svaki put je usmeren na drugu regiju zemlje, dok je trenutni konkurs namenjen mladima koji žive na teritoriji Nišavskog okruga gde spadaju grad Niš i opštine Aleksinac, Doljevac, Merošina, Ražanj, Gadžin Han i Svrljig, kao i gradske opštine Medijana, Pantelej, Crveni krst, Palilula i Niška banja.

Organizacija i troškovi prevoza do i sa radionice, kao i tri obroka dnevno i užina, su pokriveni za svakog učesnika UPSHIFT-a od strane Razlivališta. Isto tako biće obezbeđena opravdanja za slučaj izostanaka iz škole.
Omogućeno je da uz svaki tim može da ide pratilac, razredni starešina ili nastavnik ukoliko žele, samo je potrebno prethodno naglasiti.

Konkurs je otvoren do 20. marta 2020. godine u 23:59h.

Još informacija nađite na sajtu, a ja sam tu za sva pitanja i informacije.