poslednje vesti

Šta je novo? Pogledajte najnovije vesti, izjave i još mnogo toga od Unije srednjoškolaca.

Tražimo 5 osoba da se pridruže našem timu

U skladu sa potrebama koje smo uočili, ovime otvaramo javni poziv za kooptaciju članova/ica Upravnog odbora. Tražimo 5 srednjoškolaca/ki iz bilo kog mesta u Srbiji koji će se pridružiti našem timu! Prijavi se do 11. marta.

 Snovi se mogu ostvariti, bez obzira na godine

Mihajlo Kostić je web developer i maturant XII beogradske gimnazije. Tokom srednje škole pokrenuo je biznis koji se rodio iz ljubavi prema računarima. Sa vama delimo priču o njegovom razvoju u svetu biznisa.

Saopštenje: Deca pod pretnjom: Tražimo koordinisan odgovor institucija i prevenciju

Organizacije Prijatelji dece Srbije, Mreža organizacija za decu Srbije i Unija srednjoškolaca Srbije izražavaju veliku zabrinutost i traže hitnu adekvatnu reakciju nadležnih institucija povodom uznemirujućih događaja koji potresaju školske zajednice širom Srbije – novog talasa dojava o bombama u školama, a sada po prvi put i u predškolskim ustanovama.

Šta rezultati PISA 2022 kažu o obrazovanju u Srbiji?

Program za međunarodno ocenjivanje učenika (PISA) procenjuje znanje i veštine 15-godišnjih učenika iz matematike, čitanja i prirodnih nauka. Testovi istražuju koliko dobro učenici mogu da rešavaju složene probleme, kritički misle i efikasno komuniciraju.