Skip to content

Virtuelni sajam studija i stipendija u inostranstvu

Sajmovi su najzabavniji kada imaš priliku da lično upoznaš predstavnike prestižnih univerziteta i sa njima porazgovaraš o svojim planovima za budućnost. Obzirom na trenutnu pandemiju virusa Covid-19, Via Academica  ovog proljeća neće biti u mogućnosti da priredi sajam studija i stipendija na nekoj od fizičkih lokacija u tvom gradu. Ali ne brinite. Ove godine vas očekuje nešto još bolje! ONLINE STUDY EXPO – prvi online sajam studija i stipendija u inostranstvu održat će se 2-3. maja.  

Sajam funkcioniše kao i svaki prethodni. Jedina razlika će biti u načinu na koji učestvuješ u njemu. Umjesto fizičkog dolaska, u sajmu možeš da učestvuješ iz svoje fotelje. Imat ćeš priliku da slušaš online prezentacije svih univerziteta koji učestvuju na sajmu, kao i priliku da pitaš sve što te interesuje i aktivno učestvuješ u diskusiji. Također, možeš da zakažeš sastanak „1 na 1“ sa predstavnikom univerziteta o kojem želiš da čuješ više. Sve informacije su ti dostupne na jednom mjestu uz puno sadržaja koje možeš da sačuvaš.

Neki od univerziteta koje možeš pronaći na sajmu su: Universita Cattolica del Sacro Cuore, Webster University Vienna, Modul University Vienna, American College of Thessaloniki, Swiss Education Group, IULM Milano, Jacobs University Bremen, John Cabot University Rome, EU Business School, ACT Greece, SEG, University Canada West, University of Law, IED, Bocconi, KDG. 

Ne propusti priliku da porazgovaraš sa Via mentorima o svojim planovima za studije i dobiješ najbolji savjet. Rokovi za upis u akademsku 2020/2021. godinu su još uvijek otvoreni, a mnogi od njih su i produženi. Na sajam su dobro došli kako učenici tako i njihovi roditelji.  

Prijavi se za učešće u sajmu i pronađi dodatne informacije na linku.

Zaviri kako će to izgledati i piši ispod ako imaš neko pitanje ili komentar: