Скочи на садржај

Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupe

Hvala što si otvorio ovaj link i što želiš da pomogneš nekome od mnogih učenika i učenica koji nemaju mogućnost da redovno prate online nastavu ili komuniciraju sa svojim drugarima i drugaricama. Da li si znao da 37% srednjoškolaca deli računar sa ukućanima, dok čak 15% nema pristup računaru uopšte (uključujući i telefone i tablete), a kada je reč o osnovcima taj procenat je veći? Nedostatak tehnike uticao je na kvalitet života mnoge dece, ali ti sada možeš to da promeniš i da nam pomogneš.

U akciji Vršnjaci vršnjacima: online digitalne klupe skupljamo očuvane pametne telefone i tablete koje ćemo dalje proslediti onima kojima su potrebni (pogledaj mapu ispod da vidiš na kojim mestima možeš da doneseš uređaje). Na taj način ćemo omogućiti da telefon dobije produžen život i ne skuplja prašinu u fioci. Potrebno je da telefon ili tablet bude očuvan, manje ogrebotine dolaze u obzir. Punjač je poželjan, ali ne i obavezan. Na ovaj način ćeš produžiti život uređajima, dok ćeš nekome ulepšati život!

Osim toga pozivamo te da proslediš informaciju o akciji dalje, podeliš video ili ovu fotografiju uz tekst koji čitaš jer tako zajedno povećavamo broj onih koji mogu da pomognu. Ako tvoje mesto nije na spisku i dalje možeš da nam pomogneš. Pokreni akciju sa svojom ekipom ili organizacijom, pronađi mesto gde možete da skupljate telefone i ako nešto skupite ili želite da nam se priključite javite nam se na mejl vrsnjacivrsnjacima@unss.org.rs.

U akciji učestvuje preko 20 organizacija i zainteresovanih pojedinaca, a akciju podržava Unija srednjoškolaca Srbije i Unija sindikata prosvetnih radnika koja će pomoći u tome da uređaji stignu do onih kojima su najpotrebniji. 

Hvala što ti je stalo.